Iată când va atinge omenirea vârful absolut de populaţie. Studiul ce dă peste cap estimările anterioare

Autorilor unui nou raport estimează că numărul de oameni va atinge un nivel maxim mai mic şi mai devreme decât se preconiza anterior.

16890 afișări
Imaginea articolului Iată când va atinge omenirea vârful absolut de populaţie. Studiul ce dă peste cap estimările anterioare

Iată când va atinge omenirea vârful absolut de populaţie. Studiul ce dă peste cap estimările anterioare

Studiul, comandat de Clubul de la Roma, estimează că, pe baza tendinţelor actuale, populaţia mondială va atinge un maxim de 8,8 miliarde de locuitori înainte de mijlocul secolului, după care va scădea rapid. Vârful ar putea fi atins şi mai devreme dacă guvernele vor lua măsuri progresive pentru a creşte veniturile medii şi nivelul de educaţie, relatează The Guardian.

Un vârf mai rapid şi mai mic faţă de estimările anterioare este o veste bună şi pentru mediul înconjurător. Odată depăşită creşterea demografică, presiunea asupra naturii şi a climei ar trebui să înceapă să scadă. Însă autorii avertizează că scăderea natalităţii nu va rezolva, singură, problemele de mediu ale planetei, care sunt deja grave la nivelul de 7,8 miliarde de locuitori.

Scăderea populaţiei poate crea, de asemenea, noi probleme, cum ar fi reducerea forţei de muncă şi o presiune mai mare asupra sistemului de sănătate şi cel de pensii.

Studiile anterioare estimau un vârf mai mare. Anul trecut, ONU a estimat că populaţia mondială va ajunge la 9,7 miliarde de locuitori până la mijlocul secolului şi va continua să crească timp de câteva decenii după aceea.

Noua proiecţie, publicată luni, a fost realizată de către colectivul Earth4All, format din instituţii economice şi ştiinţifice de top din domeniul mediului, inclusiv Institutul Potsdam pentru cercetarea impactului climatic, Centrul de rezilienţă din Stockholm şi Şcoala de afaceri norvegiană BI.
i.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici