ICCJ: Magazinul Bucureşti trebuie să intre în posesia moştenitorilor constructorului

Magazinul Bucureşti din Capitală trebuie să intre în posesia moştenitorilor constructorului, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curţie de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a respins cererea de revizuire a unei sentinţe similare, introdusă în anul 2007 de conducerea Societăţii Bucureşti.

249 afișări
Imaginea articolului ICCJ: Magazinul Bucureşti trebuie să intre în posesia moştenitorilor constructorului

ICCJ: Magazinul Bucureşti trebuie să intre în posesia moştenitorilor constructorului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv şi irevocabil, în urmă cu două zile, să respingă o cerere de revizuire făcută de conducerea societăţii Bucureşti SA.

Potrivit avocatului, Secţia Civilă a instanţei supreme a decis, în 21 februarie 2007, prin sentinţă irevocabilă, restituirea imobilului în care funcţionează Magazinul Bucureşti către moştenitorii constructorului, respectiv către Oltea Doina Croitoru, Valentin Chelaru Bucur şi Roxana Viorica Panaitescu.

Cosoveanu a arătat că la momentul la care cei trei moştenitori le-au solicitat reprezentanţilor Societăţii Bucureşti SA să le lase în posesie imobilul, aceştia au introdus cererea de revizuire a sentinţei, solicitarea fiind dezbătută de judecători timp de peste doi ani.

În urma deciziei prin care instanţa supremă a respins luni, irevocabil, această cerere de revizuire, rămâne în vigoare sentinţa irevocabilă din februarie 2007, iar moştenitorii pot trece la executarea acesteia.

Avocatul Cosovanu a precizat însă că nu se va trece încă la executarea silită a acelei sentinţe. Apărătorul a precizat că, miercuri, a fost transmisă o notificare către conducerea Societăţii Bucureşti prin care s-a prezentat soluţia instanţei supreme şi s-a solicitat un punct de vedere privind acţiunile ulterioare.

Avocatul a mai arătat că dacă membrii conducerii Societăţii Bucureşti nu vor lăsa de bunăvoie imobilul în posesia celor pe care îi apără va trece la procedura executării silite a sentinţei.

Procurorii anticorupţie anunţau, în 2004, că efectuează cercetări preliminare legate de mai multe acuzaţii de corupţie la adresa primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Unele dintre aceste acuzaţii se refereau la privatizarea Magazinului Bucureşti, în acest sens, procurorii având în vedere şi informaţiile cu privire la acest eveniment apărute în presă, la începutul anului 2004.

Presa relata atunci că Marian Vanghelie a achiziţionat clădirea în 2003, cu 1,5 milioane de dolari, prin intermediul unui văr de-al său primar, Sorin Mircea Niculae.

În replică, primarul sectorului 5 susţinea că a participat "ca orice cetăţean" la licitaţia organizată pentru cumpărarea magazinului Bucureşti. "Eu am parcurs toate etapele legii. Probabil că pe unii i-a deranjat că nu am cumpărat acest magazin pe doi lei, aşa cum au făcut unii, în unele afaceri. Poate că a deranjat că am dat cu 250.000 de dolari mai mult decît cea de-a doua ofertă", spunea Vanghelie, în martie 2004.

Primarul sectorului 5 mai declara că a plătit 40 de miliarde de lei pentru cumpărarea magazinului şi că va trebui să mai investească acolo aproximativ un milion de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici