ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul Mihaielei Iorga Moraru

Judecătorii instanţei supreme au decis să sesizeze CCR cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate care vizează atribuţiile Secţiei Speciale în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, în dosarul în care aceasta este judecată pentru fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

171 afișări
Imaginea articolului ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul Mihaielei Iorga Moraru

ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul Mihaielei Iorga Moraru

Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată de procurorul Parchetului General, după ce fostul şef al Secţiei Speciale de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Gheorghe Stan, a retras contestaţia DNA în cazul Mihaielei Iorga Moraru înainte de a fi numit judecător CCR.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.888 alin.1 lit.d din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificate prin dispoziţiile art.14 pct.6 din O.U.G. nr.7/2019. Definitivă. (...) Ia act de retragerea contestaţiei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 361 din data de 18 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 351/1/2018/a1 privind pe inculpata Moraru Iorga Mihaiela”, se arată în minuta ÎCJ.

Excepţia se referă la o prevedere care vizează modul de funcţionare al SIIJ, care permitea Secţiei să retragă căile de atac în dosare în care sunt judecaţi magistraţi.

Astfel, Stan a retras, înainte de a fi numit judecător la CCR, contestaţia DNA în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, procuror al Secţiei, judecat pentru fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

Taguri:
îccj,
ccr,
iorga moraru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici