Ieşeanul acuzat că şi-a ucis soţia într-un coafor a fost externat şi apoi audiat la Parchet

Ieşeanul acuzat că şi-a ucis soţia într-un coafor, la sfârşitul anului trecut, a fost externat din spital, miercuri, fiind dus la Parchetul Tribunalului Iaşi pentru a fi audiat, procurorul luând ulterior decizia ca bărbatul să fie dus la un spital de psihiatrie pentru consult de specialitate.

64 afișări
Imaginea articolului Ieşeanul acuzat că şi-a ucis soţia într-un coafor a fost externat şi apoi audiat la Parchet

Ieşeanul acuzat că şi-a ucis soţia într-un coafor a fost externat şi apoi audiat la Parchet

Vasile Olaru a fost externat, în cursul dimineţii de miercuri, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi, starea sa de sănătate îmbunătăţindu-se treptat în ultimele zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, luni Olaru a fost mutat de la Terapie Intensivă la Secţia Chirurgie, bărbatul revenindu-şi din coma în care intrase după ce a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit cu care şi-ar fi omorât soţia.

"Pacientul a fost deja externat, starea acestuia de sănătate a fost suficient de bună pentru a permite asta. A fost externat cu recomandări venite din partea medicului curant de la Chirurgie şi cu necesitatea de a veni la control", a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

După ce acesta a părăsit spitalul unde s-a aflat în permanenţă sub paza Poliţiei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului Tribunalului Iaşi pentru a fi audiat.

În urma acestor audieri, procurorul responsabil de caz a decis ca Vasile Olaru să fie dus la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola de Iaşi, pentru un consult de specialitate.

"Nu a fost niciodată privat de libertate, dumnealui a stat de bunăvoie în spital având nevoie de îngrijiri medicale. A fost condus la sediul Parchetului pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile de către procurorul responsabil de caz, activitatea desfăşurându-se în prezenţa unui apărător ales. După întrevedere, procurorul de caz a decis că este nevoie de efectuarea unei analize psihiatrice, pentru stabilirea discernământului la momentul comiterii faptei. Acesta va fi condus astăzi (n.r. - miercuri) la instituţia sanitară, iar după ce va fi efectuată expertiza medico-legală, procurorul responsabil de caz va dispune de măsuri în consecinţă", a declarat prim-procuror adjunct Alexandru Cristian Pecincu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a intrat, pe 28 decembrie 2013, în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T17, de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori, după care a încercat să se sinucidă.

Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat la momentul respectiv că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale şi era în şoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde a suferit şi un stop cardio-respirator, fiind resuscitat şi supus unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soţi a avut loc într-o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clientele şi celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia, în vârstă de 38 de ani, depusese o plângere la Poliţie împotriva soţului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soţului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu copiii, într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice.

Cei doi soţi aveau trei copii - două fetiţe în vârstă de doi ani şi şapte luni, respectiv 13 ani şi un băiat major.

Cele două fete minore ale femeii vor fi încredinţate unui unchi, decizia fiind luată în urma anchetei desfăşurate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici