IGPR anunţă percheziţii la mai multe firme şi un cabinet de avocatură, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii din Capitală fac luni 13 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov la locuinţele unor persoane, la punctele de lucru ale unor firme şi la un cabinet de avocatură, într-un dosar de evaziune fiscală, fals în încrisuri şi bancrută frauduloasă.

695 afișări
Imaginea articolului IGPR anunţă percheziţii la mai multe firme şi un cabinet de avocatură, într-un dosar de evaziune fiscală

Potrivit IGPR, 7 persoane vor fi duse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017-2019, mai multe firme controlate de un grup de persoane ar fi creat un circuit evazionist, constând în evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor operaţiuni fictive, prin care ar fi fost diminuat TVA-ul şi impozitul pe profit datorat, în scopul sustragerii de la declararea şi plata acestor obligaţii fiscale.

De asemenea, ar fi fost întocmite contracte de împrumut societate/angajamente de plată antedatate, care ar fi fost false, documente care ar fi fost folosite de către persoanele bănuite pentru înscrierea la masa credală a unor creditori fictivi, în scopul obţinerii de către aceştia a unor avantaje ilicite, în dauna creditorilor bugetari.

Astfel, ar fi fost efectuate înscrieri fictive la masa credală în valoare de 14.505.991 de lei, aproximativ 3 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici