IGPR va achiziţiona echipamente pentru depistarea contrabandei cu tutun

IGPR a semnat, marţi, un contract de donaţie în valoare de peste 1 milion de dolari, pentru a cumpăra echipamente necesare în intervenţia şi cercetarea infracţiunilor din sfera contrabandei cu tutun, Poliţia Română urmând a fi dotată cu ambarcaţiuni, autoturisme, echipamente şi câini de serviciu.

170 afișări
Imaginea articolului IGPR va achiziţiona echipamente pentru depistarea contrabandei cu tutun

IGPR va achiziţiona echipamente pentru depistarea contrabandei cu tutun

„Pentru intervenţia şi efectuarea cercetării la locul faptei în cazul comiterii infracţiunilor din sfera contrabandei cu tutun la frontiera UE, Poliţia Română va beneficia de ambarcaţiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare şi control şi câini de serviciu. Astăzi, Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat un contract de donaţie, cu Philip Morris International, în valoare de 1.210.720 de dolari”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată a mai subliniat că beneficiarii direcţi ai achiziţiilor ce urmează a fi efectuate sunt Direcţia de Poliţie Transporturi şi structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, iar ca zone de intervenţie sunt zona transfrontalieră cu Ucraina şi Republica Moldova (Nord-Estul României) şi cea cu Serbia (Sud-Vestul României).

„Astfel, bugetul va fi folosit de Poliţia Română pentru achiziţionarea a două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi şi ai structurilor teritoriale care deservesc ambarcaţiunile, echipament pentru conducătorii de câini de serviciu, harnaşament, consumabile dresaj şi mostre de tutun pentru antrenament”, mai arată IGPR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici