IGSU: Pompierii au intervenit în peste 5.500 de situaţii, iar 44 de persoane au fost salvate într-o singură săptămână

În ultima săptămână, pompierii au participat la peste 5.500 de intervenţii la nivel naţional, iar 44 de persoane au fost salvate din medii ostile vieţii, a transmis într-un comunicat de presă, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

106 afișări
Imaginea articolului IGSU: Pompierii au intervenit în peste 5.500 de situaţii, iar 44 de persoane au fost salvate într-o singură săptămână

IGSU: Pompierii au intervenit în peste 5.500 de situaţii, iar 44 de persoane au fost salvate într-o singură săptămână (Imagine: Cristi Vatafu / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de IGSU, în ultima săptămână, la nivel naţional au fost derulate 5.570 intervenţii, dintre care 273 au fost misiuni de stingere a incendiilor, 4.795 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 11 misiuni de descarcerare şi 120 pentru deblocare/salvare.

De asemenea, 4.550 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 44 au fost salvate din medii ostile vieţii, se mai spune în comunicat.

Pe linie de prevenire, în cursul acestei săptămâni, inspectorii de prevenire au făcut 974 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.075 sancţiuni contravenţionale (1.696 avertismente şi 379 amenzi contravenţionale), în cuantum de 1.669.700 RON.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, pompierii au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă, a mai transmis IGSU.

Totodată, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 942 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

În ultima săptămână, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în nouă comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare, se mai arată în acelaşi comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici