Iliescu: Actele de violenţă au apărut ca o provocare, o diversiune pentru a discredita protestele

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, că actele de violenţă, indiferent de modul în care au fost stimulate, au apărut ca o provocare, respectiv ca o diversiune pentru a discredita un protest justificat şi motivat al cetăţenilor, el arătând că "prea s-a manifestat toleranţă" faţă de acest

122 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Actele de violenţă au apărut ca o provocare, o diversiune pentru a discredita protestele

Iliescu: Actele de violenţă au apărut ca o provocare, o diversiune pentru a discredita protestele (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

"Actele de violenţă pot să fie şi provocări, sau inconştienţa unora, sau chiar provocate, pentru că prea s-a manifestat toleranţă faţă de aceşti....adică suspiciunile unora că a fost o provocare pentru a deturna sensul protestului spontan al cetăţenilor. Indiferent de felul cum au fost stimulate, au apărut ca o prvocare, ca o diversiune pentru a discredita un protest justificat, motivat al oamenilor", a spus Iliescu.

Protestele de stradă continuă marţi, în pofida deciziei fondatorului SMURD Raed Arafat de a reveni în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, la ora transmiterii ştirii în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii fiind prezente câteva sute de persoane care scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu a conducerii politice a ţării, proteste începute iniţial după demisia lui Raed Arafat.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, marţi, că în urmă cu o zi au fost proteste în 52 de localităţi, la care au participat aproximativ 13.000 de manifestanţi, 150 de persoane fiind ridicate de jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici