Iliescu: Am fost zguduit de ştirea dramatică despre tragedia de la Petrila

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu se declară, pe blogul său, "zguduit de ştirea dramatică" despre tragedia de la Petrila, precizând că este vorba despre "o mare durere" şi că "nimic nu poate micşora suferinţele celor apropiaţi".

19 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Am fost zguduit de ştirea dramatică despre tragedia de la Petrila

Iliescu: Am fost zguduit de ştirea dramatică despre tragedia de la Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Iliescu menţionează că în intervalul 13 – 15 noiembrie 2008 a vizitat judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Alba, participand la întâlniri cu alegătorii ale candidatilor PSD la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Am fost zguduit de o ştire dramatică. Mă aflam pe drumul de întoarcere, sâmbătă, când am auzit la radio despre tragedia de la Petrila. Ştirea m-a afectat cu atât mai mult cu cât, cu o zi înainte, vineri la prânz am făcut un popas şi la Petrila, unde m-am întâlnit cu peste o sută de cetăţeni în centrul localităţii. Am aflat de la preşedintele organizaţiei noastre că printre cei ce au decedat în mina de la Petrila, doi au fost prezenţi la întâlnirea noastră de vineri. Este o mare durere şi NIMIC nu poate micşora suferinţele celor apropiaţi", scrie Iliescu pe blogul său.

Potrivit acestuia, tragedia este o nouă mărturie a riscului pe care îl reprezintă activitatea minieră în subteran.

"Desigur, se vor impune noi măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă prin soluţii tehnice şi îmbunătăţirea dotării minelor menţinute în funcţiune", scrie fostul şef al statului.

Iliescu susţine că efectele crizei mondiale actuale au început să se propage şi la noi.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, în urma cărora 12 mineri şi salvatori au murit şi alte 13 persoane au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici