Iliescu despre proiectul de la Roşia Montană: Ţara are nevoie de valorificarea resurselor

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Roşia Montană, că "ţara are nevoie de valorificarea resurselor" şi trebuie încurajate activităţile economice, precizând că folosirea de cianuri în exploatările miniere "s-a practicat şi se practică şi în alte părţi".

321 afișări
Imaginea articolului Iliescu despre proiectul de la Roşia Montană: Ţara are nevoie de valorificarea resurselor

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Noi trebuie să încurajăm activităţile economice. Ţara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt nişte probleme. Trebuie văzute, deocamdată nu există tehnologii fără cianuri, din câte ştiu eu, nu sunt specializat, dar sunt informaţiile care circulă. Deci s-a practicat, se practică şi în alte părţi, se iau măsurile cuvenite", a declarat, joi, la Ploieşti, Ion Iliescu, referindu-se la proiectul minier de la Roşia Montană.

Despre propunerea specialiştilor de la Baia Mare privind exploatarea fără cianuri, Iliescu susţine că aceasta "e doar o propunere de laborator şi nu se ştie dacă e viabilă la scară industrială".

Ion Iliescu a mai afirmat că problemele legate de exploatarea minieră "trebuie tratate cu răbdare, cu înţelepciune, cu specialişti, cu oameni care ştiu carte şi care se pronunţă în cunoştinţă de cauză".

"Cu demonstraţii de stradă nu o să rezolvi problemele cianurilor în industrie", a concluzionat preşedintele de onoare al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici