Imagini cu gândaci în secţia de pediatrie a spitalului Deva/ DSP: Dezinsecţiile au fost făcute la timp

Un părinte a filmat gândaci care mişună pe paturile ocupate de mame şi copii, la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva, şi a postat imaginile pe Facebook. Reprezentanţii DSP Hunedoara spun că dezinsecţiile au fost făcute la timp.

378 afișări
Imaginea articolului Imagini cu gândaci în secţia de pediatrie a spitalului Deva/ DSP: Dezinsecţiile au fost făcute la timp

Imagini cu gândaci în secţia de pediatrie a spitalului Deva/ DSP: Dezinsecţiile au fost făcute la timp

Mama unui copil internat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva, judeţul Hunedoara, se declară revoltată de condiţiile de aici, precizând, într-o postare pe Facebook, că mişună gândacii pe paturi.

Femeia a postat un mesaj pe pagina sa Facebook, în care se declară nemulţumită de condiţiile din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva.

„Astăzi, în data de 1 aprilie 2019, unde suntem internaţi de joi, vedem acest specimen de îţi vine să înnebuneşti. Îmi culc fain copilul şi la un moment dat, după ce adoarme, îl aşez în pat şi eu lângă el şi deodată ridic capul de pe pernă şi văd această goangă cum vine spre noi, m-am speriat îngrozitor şi îmi ridic brusc copilul din pat şi aştept să se dea jos să o pot omorî, copilul cum l-am luat aşa în grabă, bineînţeles că s-a speriat şi a început să plângă. În ultima poză este o altă goanga la fel de scârboasă, ea se afla gata moartă în primul salon unde ne-a pus când am venit la spital, bineînţeles că încă este şi acum acolo, deşi eu sunt în salonul de lângă.... Deci vă imaginaţi ce curăţenie se face în acest spital! Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm”, a scris femeia.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spun, însă, că dezinsecţiile au fost făcute la timp, fiind deschisă o anchetă în acest caz.

„În data de 2 aprilie, colegii de la control în sănătate publică s-au şi autosesizat, au mers şi în data de 2, şi în data de 3 aprilie la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Deva, unde au constatat că ceea ce înseamnă dezinsecţie, planul anual de dezinsecţie şi deratizare, a fost respectat. Ultima dezinsecţie a fost făcută în data de 29 martie 2019, există şi proces verbal de efectuare a lucrărilor. S-au recoltat zece teste pentru a se determina condiţiile igienico-sanitare de la nivelul saloanelor şi de la nivelul bucătăriei dietetice. Colegii nu au văzut, nici marţi, nici miercuri, prezenţa insectelor în secţia de pediatrie. Aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.

Reprezentanţii spitalului nu au putut fi contactaţi până la această oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici