Imagini inedite cu o vulpe care îşi marchează teritoriul într-o pădure din Suceava

  • Imagini inedite cu o vulpe care îşi marchează teritoriul au fost filmate într-o pădure din Suceava.
  • Specialiştii spun că vulpile folosesc glande din cavitatea bucală pentru a-şi împrăştia mirosul.
1202 afișări
Imaginea articolului Imagini inedite cu o vulpe care îşi marchează teritoriul într-o pădure din Suceava

Imaginile au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei, montată de angajaţii Romsilva, compania care administrează pădurile statului.

„Una din camerele de monitorizare, amplasată de colegii de la Romsilva Ocolul Silvic Brodina la un punct de hrană pentru animalele sălbatice, a surprins o scenă inedită: o vulpe care îşi marchează teritoriul. Se ştie că locurile de adăpat, hrănitoarele, potecile şi <<aglomeraţiile>> în general, sunt marcate de absolut toate speciile care trec pe acolo, iar vulpiţa din video o face cu glandele sebacee, de la nivelul maxilarului şi al mandibulei”, au explicat specialiştii Romsilva.

Experţii mai spun că vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viaţă, puii însoţesc părinţii la vânătoare.

Vulpile vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din faţă, pentru a le imobiliza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici