Video IMAGINILE ZILEI. Intervenţie a drumarilor la Bâlea Lac şi pe Transfăgărăşan, unde stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri

Drumarii de la Districtul Bâlea au acţionat, marţi, pe Transfăgărăşan, cu un utilaj cu lamă şi au aruncat material antiderapant după ce, în cursul nopţii, a nins, iar stratul de zăpadă a depăşit şi 10 centimetri, în anumite porţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2396 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes, drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit, pe Transăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

“Circulaţia nu este oprită. Noi am intervenit cu două utilaje, unul care a împrăştiat materialul antiderapant şi altul cu lamă. Pe alocuri, stratul de zăpadă a fost şi de 10 centimetri“, a declarat Elekes.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în noaptea de luni spre marţi, pe Transfăfărăşan s-a aşternut primul strat de ninsoare din această iarnă.

”Se circulă normal acum. Şoferii trebuie, înainte de a pleca la drum, să se intereseze asupra stării drumurilor şi să-şi doteze corespunzător autovehicolele”, a spus Zamfir.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat că drumarii intervin pe Transfăgărăşan şi pe Transalpina. ”Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi cu clorură de calciu. Acest material antiderapant are un efect rapid de degivrare a suprafetei asfaltice şi a fost împrăştiat chiar şi manual pentru a permite utilajelor să acţioneze. În perioada în care se intervine pe Transalpina se restricţionează accesul, urmând ca după finalizarea intervenţiei, circulaţia să fie reluată. Pe ambele drumuri se circulă în condiţii de iarnă, rugăm participanţii la trafic să fie echipaţi corespunzător”, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici