Îmbrânceli între susţinătorii şi opozanţii proiectului de la Roşia Montană. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor

O busculadă s-a creat, luni după-amiază, în faţa Primăriei din Roşia Montană, după ce opozanţii proiectului au ieşit de la întâlnirea cu şeful statului şi le-au arătat susţinătorilor proiectului semnul victoriei, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i calma pe oameni.

3641 afișări
Imaginea articolului Îmbrânceli între susţinătorii şi opozanţii proiectului de la Roşia Montană. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor

Îmbrânceli între susţinătorii şi opozanţii proiectului de la Roşia Montană. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii asociaţiei Alburnus Maior şi ai Fundaţiei Culturale Roşia Montană au ieşit, luni după-amiază, de la discuţia cu preşedintele Traian Băsescu, desfăşurată în sediul Primăriei din localitate, arătând spre mulţimea aflată în faţa instituţiei semnul victoriei şi strigându-le susţinătorilor proiectului "Trădătorilor".

În acel moment, susţinătorii proiectului, angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation, au încercat să ajungă în zona în care se aflau reprezentanţii celor două organizaţii opozante, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i opri.

În sediul Primăriei Roşia Montană continuă întălnirea între şeful statului şi reprezentanţii administraţiei locale.

Preşedintele a ajuns la cariera din Roşia Montană în jurul orei 12.45, după care a făcut o vizită în carieră, iar ulterior a mers la primărie, unde a fost aşteptat de câteva zeci de muncitori care au scandat "Vrem minerit" şi "Vrem să muncim". Pe lângă aceştia, în centrul localităţii s-au aflat şi opozanţi ai proiectului minier.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în timpul vizitei făcute în cariera de la Roşia Montană, că este un susţinător al proiectului minier "nu de azi, de ieri", amintind că a fost acolo şi în campania electorală pentru a se informa şi recomandându-le reprezentanţilor companiei să găsească modalităţi să prezinte populaţiei proiectul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici