Video Imigrant român, în stare gravă în Spania, după ce şi-a dat foc

Un imigrant român şi-a dat foc în faţa sediului Guvernului regional din Castellon, după ce s-a stropit cu benzină, el fiind internat în stare gravă la spital, relatează cotidianul spaniol El Periodico, în ediţia electronică de marţi.

3 afișări

Imigrantul a încercat să se sinucidă din cauza problemelor legate de obţinerea unui loc de muncă, cu care se confruntă întreaga sa familie de la venirea în Spania, în urmă cu trei luni. Potrivit martorilor, bărbatul, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, s-a stropit cu benzina pe care o transporta într-o sticlă de un litru şi jumătate.

Bărbatul a utilizat o brichetă pentru a se incendia, după mai multe încercări inutile ale soţiei şi rudelor de a-l distrage de la un asemenea gest, pe fondul panicii generate în rândul persoanelor adunate la faţa locului.

Doi agenţi ai gărzii civile au încercat să îi scoată hainele, reuşind să stingă focul. Victima a fost transportată cu o ambulanţă la spital.

Soţia victimei a explicat că bărbatul, fiica şi nepotul său veniseră în Spania cu intenţia de a munci, însă au fost înşelaţi atât în acest domeniu, cât şi în legătură cu casa în care urmau să locuiască. Potrivit soţiei sale, bărbatul şi-ar fi dat foc din disperare.

Fiica victimei, Isabella, a confirmat că tatăl său este "disperat" din cauza situaţiei cu care se confruntă în Spania. Ea a precizat că familia intenţionează să se întoarcă în România, însă are nevoie în acest scop de circa 400 de euro pentru bilete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici