Imobil cu înălţimea de 116 metri, în zona Lujerului din Capitală

Consilierii municipali au aprobat, miercuri, 20 de proiecte de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), între care se află şi cel privind construirea unui bloc de locuinţe cu 24 de etaje, în zona Lujerului din cartierul Militari, în sectorul 6 al Capitalei, care va avea o înălţime de maxim 116 metri.

160 afișări
Imaginea articolului Imobil cu înălţimea de 116 metri, în zona Lujerului din Capitală

Imobil cu înălţimea de 116 metri, în zona Lujerului din Capitală

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) din strada Lujerului, numărul 42, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 43.000 de metri pătraţi ar urma să fie construit un imobil cu 24 de etaje, care va avea o înălţime maximă de 116 metri. Beneficiarul acestui proiect este SC IUE Leader Imobiliare, imobilul urmând să aibă funcţiunea de locuinţe cu spaţii comerciale la parter sau hotel.

În sectorul 5 al Capitalei, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu numărul 22, consilierii municipali au aprobat un PUZ pentru un imobil cu funcţiunea de locuinţe, birouri, servicii şi comerţ, cu o înălţime de 45 de metri şi 14 etaje, ai cărui beneficiari sunt Primăria Municipiului Bucureşti şi două persoane fizice.

Un alt proiect privind aprobarea PUZ în strada Antiaeriană numărul 5, din sectorul 5, unde urmau să fie construite locuinţe sociale, nu a fost aprobat.

Consilierii municipali nu au aprobat nici proiectul de hotărâre care viza aprobarea unui PUZ în sectorul 3 al Capitalei, pe Splaiul Unirii numărul 165, unde urma să fie construit un imobil având funcţiunea de birouri şi locuinţe, cu o înălţime de 110 metri. Beneficiarul acestui PUZ este Societatea Timpuri Noi, iar suprafaţa pentru care a fost solicitată aprobarea documentaţiei se află în zona centrală a Capitalei, lângă Uzinele Timpuri Noi.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului de pe Splaiul Unirii presupunea intervenţia asupra a două imobile care figurează în lista monumentelor istorice, în documentele anexate regăsindu-se şi avizul numărul 1141 din 25 septembrie 2008, dat de Ministerul Culturii şi Cultelor, ca fiind favorabil, cu condiţia "declasării clădirilor monument istoric ce vor fi afectate de restructurarea urbană a zonei".

De asemenea, a fost respins şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea construirii unui imobil cu funcţiunea de birouri, comerţ şi locuinţe colective care ar fi urmat să aibă 30 de etaje şi o înălţime maximă de 94 de metri. Beneficiarii acestui PUZ din strada Doina, în sectorul 5 al Capitalei, sunt Comat Chim Internaţional SA, Comat Flaret SA şi Industria Iutei.

Printre proiectele aprobate de consilierii municipali se mai află şi cel pentru concesionarea, pe o perioadă de 49 de ani, prin licitaţie publică, a unui teren de aproximativ 200 de metri pătraţi din sectorul 1 al Capitalei, societăţii Victoria Limited, care mai deţine o suprafaţă învecinată de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, unde vor fi ridicate clădiri de locuinţe şi spaţii comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici