Împuşcarea lui Arthur îi scandalizează pe austrieci: ”Vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii”. Ce scrie The Guardian despre ”măcelul” din Munţii Carpaţi

  • Prestigioasa publicaţie britanică The Guardian reface tabloul împuşcării ursului Arthur de către prinţul din familia regală a Liechtensteinului.
  • Englezii preiau declaraţiile celor implicaţi, mai puţin ale prinţului, care preferă să stea ascuns în această perioadă.
  • Articolul, care se bazează pe informaţii furnizate de agenţia Associated Press, cuprinde informaţia că preţul partidei de vânătoare a fost de 7.000 de euro.
6828 afișări
Imaginea articolului Împuşcarea lui Arthur îi scandalizează pe austrieci: ”Vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii”. Ce scrie The Guardian despre ”măcelul” din Munţii Carpaţi

Împuşcarea lui Arthur îi scandalizează pe austrieci: ”Vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii”. Ce scrie The Guardian despre ”măcelul” din Munţii Carpaţi

”Prinţ din Liechtenstein acuzat că a împuşcat cel mai mare urs din România”, este titlul folosit de The Guardian, publicaţie din Marea Britanie, pentru a face referire la tragedia căreia i-a căzut victimă ursul Arthur.

Grupurile ecologiste au acuzat un prinţ din familia regală a Liechtensteinului că a împuşcat şi ucis cel mai mare urs din România.

Acuzatorii sunt ONG-ul român Agent Green şi ONG-ul austriac VGT. Cel pus sub acuzare pentru ”măcelul” din Munţii Carpaţi este prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Associated Press a relatat că a văzut documente oficiale de vânătoare care confirmă că Prinţul Emanuel a primit un permis de vânătoare de patru zile, în luna martie, în judeţul Covasna, plătind, se presupune, 7.000 de euro.

Ann-Kathrin Freude, coordonatorul campaniei VGT, apare cu declaraţia: ”Vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii [fără excepţii]. În caz contrar, conflictele vor escalada, iar speciile vor fi pe cale de dispariţie, aşa s-a întâmplat în cea mai mare parte a Europei. Este păcat pentru Austria că Prinţul Emanuel a abuzat de o derogare pentru a ucide acest urs frumos".

Ministrul Mediului din România, Tánczos Barna, susţine că partea română a demarat deja o anchetă.

Associated Press n-a avut succes în tentativa de a-l contacta pe prinţ. Singurii care au discutat cu vânătorul sunt jurnaliştii de la ziarul elveţian Blick. Însă, Emanuel evită orice comentariu pe această temă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici