În afară de Putna,38 de biserici şi mănăstiri au primit finanţări nerambursabile de 529 milioane lei

Finanţările nerambursabile acordate pentru biserici prin POR 2007-2013 depăşesc suma de 529 de milioane de lei, la nivel naţional fiind semnate 38 de contracte de astfel de alocări de fonduri, în afară de contractul semnat pentru mănăstirea Putna, potrivit MDRAP.

116 afișări
Imaginea articolului În afară de Putna,38 de biserici şi mănăstiri au primit finanţări nerambursabile de 529 milioane lei

În afară de Putna,38 de biserici şi mănăstiri au primit finanţări nerambursabile de 529 milioane lei (Imagine: Raul Ştef / Mediafax Foto)

Astfel, valoarea totală a finanţărilor nerambursabile pentru biserici este de 529.651.655,69 de lei, în condiţiile în care suma solicitată a fost de 422.685.687,81 lei.

La nivel naţional au fost semnate 38 de contracte prin care s-au acordat finanţări nerambursabile pentru biserici şi mănăstiri.

Din cele 38 de proiecte demarate prin POR 2007-2013, şase au fost deja finalizate.

Contractele s-au derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 - "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, a semnat, joi, contractul de finanţare din fonduri nerambursabile pentru un proiect de restaurare, modernizare şi conservare a patrimoniului şi infrastructurii la mânăstirea Putna, în valoare de peste trei milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici