În Brăila, 18 sate sunt încă izolate din cauza ninsorilor

Un număr de 18 sate din zece comune mai sunt izolate, vineri seară, în judeţul Brăila, unde sunt încă blocate 23 de drumuri judeţene şi un drum naţional.

105 afișări
Imaginea articolului În Brăila, 18 sate sunt încă izolate din cauza ninsorilor

În Brăila, 18 sate sunt încă izolate din cauza ninsorilor (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, vineri seară mai sunt izolate 18 sate din comunele Bordei Verde, Cireşu, Dudeşti, Galbenu, Gradiştea, Rîmnicelu, Roşiori, Stăncuţa, Vişani şi Zăvoaia.

Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri DN 23 este blocat pe anumite sectoare, în timp ce pe restul drumurilor naţionale, DN 2B, DN 21, DN 22 şi DN 22B, se circulă cu dificultate din cauza zăpezii. De asemenea, sunt închise 15 drumuri judeţene, iar pe alte opt se circulă doar pe un fir.

Totodată, satele Roşiori, Florica şi Colţea din comuna Roşiori nu sunt alimentate cu apă.

Vineri, sute de pompieri, militari şi jandarmi au intervenit pentru deszăpezire. Astfel, 30 pompieri au participat la acţiuni de deszăpezire în comunele Bărăganu, Victoria, Berlescu şi Gropeni, iar în comuna Siliştea au intervenit 89 de poliţişti de la Departamentul de Intervenţie Rapidă. Aproape 200 jandarmi din Brăila şi Bacău au deszăpezit gospodăriile oamenilor din localităţile Olăneasca, Gulianca, Corbu Nou, Corbu Vechi, Măxineni şi Romanu, iar 325 militari de la unităţi din Brăila şi Galaţi au acţionat în municipiul Brăila, în oraşul Făurei, în comunele Surdila Găiseanca, Scorţaru Nou, Rîmnicelu, Movila Miresii, M. Kogălniceanu, Esna şi Gemenele şi au contribuit la transportul de carburant asigurat de la rezervele de stat în comunele Salcia Tudor, Măxineni, Bărăganul şi Dudeşti.

De asemenea, în cursul zilei au existat două solicitări pentru elicopter care să preia doi bolnavi - o persoană din comuna Bordei care suferise un accident vascular cerebral şi o persoană cu probleme cardiace din satul Drogu, comuna Galbenu -, care au fost transportaţi la spitalul din Buzău.

În plus, a fost dus, cu un elicopter, un transport de pâine, apă şi conserve în satele Câineni Băi şi Plăsoiu din comuna Vişani şi în Pribeagu, comuna Roşiori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici