În Franţa a apărut #metoo masculin. Bărbaţii sunt cei care raportează violenţa suferită

Lansat de actorul Aurélien Wiik pe 22 februarie, „Metoogarçons” a strâns sute de mărturii.

769 afișări
Imaginea articolului În Franţa a apărut #metoo masculin. Bărbaţii sunt cei care raportează violenţa suferită

Ilustraţia publicată pe Instagram de Gaetane Rosell

 

După #Metoo al femeilor victime ale violenţei şi hărţuirii sexuale – actriţe, artişti, modele, cântăreţe şi nenumărate alte categorii – a explodat în Franţa „Metoogarçons”, hashtag-ul care adună plângeri de la bărbaţii care sunt victime ale violenţei sexuale pe reţelele de socializare.

Actorul Aurélien Wiik a declanşat fenomenul, care pe 22 februarie, pe Instagram, a reclamat că a suferit abuzuri între 11 şi 15 ani din partea agentului său şi a invitat toate victimele ca el să vorbească, folosind noul hashtag.

„Copiii de la cinema se trezesc”, a spus el, încurajând pe toată lumea să iasă. Atacatorul ei „a făcut altora ce mi-a făcut el mie”, a spus ea, dar a fost condamnat: „Au fost mai mulţi băieţi la proces. A durat cinci ani. Este posibil".

Iniţiativa lui Wiik, în vârstă de 43 de ani, cunoscut mai ales pentru rolul din serialul Munch, a strâns sute de mărturii de abuz şi de viol. Băieţii au început să vorbească că au suferit violenţe din partea partenerilor lor, arătând cu degetul către „o problemă foarte ascunsă în comunitatea LGBTQ+”.

De asemenea, există un denunţ din partea deputatul de stânga al La France Insoumise, Andy Kerbrat, care a dezvăluit abuzurile pe care le-a suferit în copilărie, încurajându-i pe toţi să vorbească şi să apeleze la Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici