În Gara Constanţa s-a deschis o bibliotecă pentru călători

  • De vineri, pasagerii care trec prin Gara Constanţa vor putea împrumuta cărţi dintr-o bibliotecă deschisă de Regionala CF Constanţa.
  • Cărţile pot fi luate pe tren pentru a fi citite pe parcursul călătoriei.
174 afișări
Imaginea articolului În Gara Constanţa s-a deschis o bibliotecă pentru călători

Sursa foto: Facebook/CFR Infrastructura Constanta

SRCF Constanţa a lansat vineri proiectul „Biblioteca din Gară”. Călătorii care ajung în Gara Constanţa sunt aşteptaţi să îşi aleagă o carte din sutele de volume din diferite genuri literare. Biblioteca este amplasată în zona caselor de bilete, la ieşirea spre peronul 1.

Cărţile au fost donate de angajaţii CFR Infrastructură Constanţa.

„Este o bibliotecă publică, din care călătorii pot împrumuta o carte care să îi însoţească până la destinaţie, dar, în care pot să şi lase volumele pe care le-au citit, astfel încât să se bucure de ele şi alţi oameni. Pentru mulţi dintre noi, trenul este un loc potrivit pentru lectură, iar faptul că putem călători într-o anumită direcţie, iar volumul pe care îl citim ne poartă într-o altă lume, ne oferă un sentiment foarte plăcut, iar distanţele parcurse pot părea chiar mai scurte”, a declarat Dorin Maer, directorul SRCF Constanţa.

În bibliotecă sunt atât romane de dragoste sau poliţiste, cât şi literatură clasică, istorică, de artă sau pentru copii. De asemenea, călătorii străini pot găsi volume în limbile engleză şi franceză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici