În perioada grevelor, profesorii nu-şi primesc banii

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a trimis, marţi, inspectoratelor şcolare judeţene o notă, în care atrage atenţia asupra prevederilor legale privind faptul că, în perioada grevelor, profesorii nu trebuie să-şi primească drepturile salariale.

38 afișări
Imaginea articolului În perioada grevelor, profesorii nu-şi primesc banii

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Anton Anton (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit documentului MECT, pe perioada grevei raportul de muncă este suspendat pentru angajaţii care participă la acţiunile de protest, conform prevederilor Legii 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă şi ale Codului Muncii.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Anton Anton, a solicitat inspectoratelor şcolare să se asigure că toţi cei care au fost în grevă nu vor beneficia de drepturile salariale corespunzătoare.

"În legătură cu manifestările de protest din data de 3 noiembrie, MECT informează, potrivit legii 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă şi ale Codului Muncii, că pe perioada grevei raportul de muncă este suspendat. Astfel, în această perioadă angajaţii nu beneficiază de drepturile salariale corespunzătoare. Vă rugăm să vă asiguraţi că salariaţii care au participat la grevă nu vor beneficia de drepturile salariale corespunzătoare", se arată în nota ministerului.

Liderul Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a anunţat că aproximativ 70.000 de profesori, afiliaţi organizaţiei, au fost, luni, în grevă de avertisment, dascălii prezentându-se la cursuri pentru a supraveghea elevii, fără a preda.

Profesorii afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" sunt hotărâţi să continue protestele alături de ceilalţi colegi, până la greva generală, nemulţumiţi de atitudinea "batjocoritoare" a Guvernului la adresa cadrelor didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici