În prima zi de şcoală s-a dat startul lucrărilor de demolare şi reconstruire a Şcolii nr. 141

Primăria Sectorului 5 anunţă că au fost demarate lucrările de demolare şi reabilitare a Şcolii nr. 141, al cărei tavan a căzut anul trecut, imobilul urmând a fi refăcut de la zero conform standarelor europene. Primăria spune că unul dintre corpuri va fi înălţat cu încă un etaj.

874 afișări
Imaginea articolului În prima zi de şcoală s-a dat startul lucrărilor de demolare şi reconstruire a Şcolii nr. 141

Sursa foto: Twitter @europafmromania

„Luni, 10 septembrie 2018, Primarul Daniel Florea a dat startul lucrărilor de demolare şi reconstruire a Şcolii nr. 141 „I.C. Brătianu”. Pentru administraţia publică bucureşteană de după 1989, demersul reprezintă o premieră, în măsura în care nicio unitate de învăţământ nu a mai fost până acum refăcută de la zero. Noua clădire va fi una la standarde europene, urmând să găzduiască, pe lângă sălile de curs, şi o bibliotecă nouă, laboratoare tematice, cu tehnici de predare moderne şi clase speciale de tip „şcoală după şcoală”. Totodată, corpul din mijlocul clădirii va fi înălţat cu încă un etaj, iar sala de sport, reabilitată la rândul ei, va fi unită printr-o pasarelă cu corpul unităţii de învăţământ”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

La Şcoala 141, din cartierul Rahova, s-a prăbuşit tavanul în 2017. Primarul sectorului 5, Daniel Florea, anunţa încă din septembrie anul trecut că această şcoală, denumită şi "Ion I. C. Brătianu”, va fi demolată şi se va construi o altă clădire. Tot primarul sectorul 5 anunţa, pe Facebook, în luna martie a acestui an, că şcoala 141 „va fi un etalon la nivel naţional”.

„Astăzi am demarat procedurile legale pentru punerea în practică a promisiunii că în primăvară vom începe lucrările de demolare a vechii unităţi de învăţământ şi de construire a noii Scoli Nr. 141, care va fi un etalon la nivel naţional. Eu şi echipa mea vom face tot ceea ce depinde de noi, respectând întocmai termenele şi standardele impuse de lege, pentru ca visul acesta să se transforme în realitate în cel mai scurt timp”, promitea Florea în luna martie a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici