Inaugurare-surpriză a Parcului Bordei

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a inaugurat, miercuri, Parcul Bordei, spre surpriza jurnaliştilor care fuseseră informaţi că primarul general va prezenta situaţia spaţiilor verzi din Capitală, parte din bilanţul mandatului său de primar.

89 afișări
Imaginea articolului Inaugurare-surpriză a Parcului Bordei

Inaugurare-surpriză a Parcului Bordei (Imagine: Mediafax Foto)

Videanu anunţase iniţial că va prezenta, la sediul Primăriei Capitalei, situaţia spaţiilor verzi din Bucureşti, la finalul mandatului său, însă, spre surpriza jurnaliştilor prezenţi la eveniment, a urmat o deplasare la Parcul Bordei.

"Astăzi (miercuri - n.r.), Parcul Bordei a avut inaugurarea formală şi putem spune că cele aproximativ trei hectare devin o zonă publică de care pot beneficia cetăţenii Capitalei începând de sâmbătă", a declarat edilul municipal.

Primarul a explicat că amenajarea lui a costat municipalitatea 2.000.000 lei, banii fiind folosiţi pentru plantarea a 2.000 de arbuşti, 15.000 de flori, implementarea unui sistem de irigaţii subteran, pentru refacerea aleilor şi a mobilierului de grădină.

În parc au fost aduşi şi opt păuni, o parte fiind primiţi în urma unor donaţii, iar alţii achiziţionaţi de municipalitate, dar şi patru lebede negre.

Parcul găzduieşte şi bustul scriitorului Marin Preda care, potrivit edilului municipal, nu are nicio statuie în Bucureşti.

Videanu a spus şi că nu se va renunţa nici la cei peste 5.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei care au fost vânduţi de omul de afaceri Costică Costanda înainte de perfectarea schimbului de terenuri cu municipalitatea. Pentru aceasta, Centrul de Dezvoltare şi Proiectare Urbană al Primăriei Capitalei a început un proiect de modificare a planului urbanistic zonal care a fost aprobat de consilierii municipali în urma unei decizii a instanţei, astfel încât toată zona să devină spaţiu verde.

Adriean Videanu a precizat că spera ca până la finalizara şi aprobarea proiectului, primăria de sector să nu elibereze autorizaţie de construcţie pentru acest spaţiu, astfel încât Parcul Bordei să poată fi redat cetăţenilor în totalitate.

Administraţia Parcurilor a început, la jumătatea lunii martie, reamenajarea Parcului Bordei, în cadrul proiectului fiind cuprinse refacerea aleilor, amenajarea unor locuri de joacă, amplasarea unor bănci şi a stâlpilor de iluminare. Iniţial, pentru acest proiect au fost alocate aproximativ 500.000 de euro, lucrările urmând să se încheie în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici