Inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, amânată din cauza vremii nefavorabile

Inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac programată pentru sâmbătă a fost amânată de către organizatori din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în Munţii Făgăraş riscul producerii avalanşelor fiind maxim, de gradul cinci.

574 afișări
Imaginea articolului Inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, amânată din cauza vremii nefavorabile

Inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, amânată din cauza vremii nefavorabile (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de managerii Complexului Turistic "Hotel de Gheaţă" Bâlea Lac, inaugurarea obiectivelor turistice finalizate în acest an, programată pentru sâmbătă, a fost amânată.

"Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (căderi abundente de zăpadă, vânt puternic, viscol şi temperaturi extrem de scăzute), s-a decis amânarea evenimentului prilejuit de inaugurarea oficială a Complexului «Hotel de Gheaţă 2012»", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, dacă nu vor interveni probleme deosebite, festivitatea se va desfăşura în 4 februarie.

Prin organizarea inaugurării oficiale va fi marcată încheierea lucrărilor la toate obiectivele incluse în proiect în această iarnă - Biserica de Gheaţă, Hotelul de Gheaţă şi igluurile, "satelitul" hotelului, noutatea absolută din acest an.

Potrivit meteorologilor, riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş este foarte mare, de gradul cinci din cinci posibile.

În aceste condiţii, salvamontiştii şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu solicită turiştilor "să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Munţilor Făgăraş şi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici