Încă 10 români cer repatrierea din Turcia, dar se află departe de aeroporturile Adana şi Malatya

Misiunea diplomatică a României la Ankara menţine, în continuare, legătura cu alţi 10 cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a se repatria, dar se află la distanţă mare de aeroporturile Adana şi Malatya, anunţă MAE.

199 afișări
Imaginea articolului Încă 10 români cer repatrierea din Turcia, dar se află departe de aeroporturile Adana şi Malatya

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naţionale

Alţi zece români au fost îmbarcaţi miercuri în vederea repatrierii prin intermediul unui nou zbor umanitar MApN, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

„Astfel, trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior şi o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor. Aceştia se adaugă celor 21 cetăţeni români repatriaţi la data de 6 februarie, respectiv la data de 7 februarie. Astfel, până în prezent, cu ajutorul zborurilor umanitare MApN, au fost repatriaţi 31 de cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi. Alţi 5 cetăţeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistenţa Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie în cursul acestei zile”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE menţionează că, inclusiv în urma demersurilor efectuate de către reprezentanţii Ambasadei României la Ankara pe lângă autorităţile române competente, aeronava militară care avea ca destinaţie iniţială oraşul Adana a făcut o escală la Malatya, pentru preluarea grupului de studenţi români. Totodată, ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Ankara, un voluntar de cetăţenie română a asigurat sprijinul necesar deplasării studenţilor la aeroportul din Malatya.

„MAE menţionează că misiunea diplomatică a României la Ankara menţine, în continuare, legătura cu alţi 10 cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a se repatria, dar se află la distanţă mare de aeroporturile Adana şi Malatya, continuând eforturile de identificare de soluţii de repatriere pentru aceştia, respectiv cu alţi 36 de cetăţeni români, care au contactat misiunea diplomatică cu diverse solicitări, dar care nu au cerut sprijin pentru repatriere. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce şi române competente”, menţionează comunicatul de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici