Video Încă 15 persoane reţinute de poliţişti în cazul înşelăciunilor imobiliare din Bucureşti

Alte 15 persoane suspectate în cazul înşelăciunilor imobiliare din Capitală, dosar în care 45 de persoane au fost audiate în septembrie 2010, printre care şi mai mulţi avocaţi bucureşteni, au fost reţinute de procurorii DIICOT, în urma unor percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Argeş.

602 afișări

Poliţiştii de la crimă organizată din Bucureşti, Constanţa şi Piteşti, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), coordonaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti, au organizat, luni, o acţiune pentru prinderea a 15 persoane suspectate că făceau parte din gruparea de crimă organizată ce acţiona în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Argeş, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţia Română.

Cei 15 au fost audiaţi la sediul DIICOT Bucureşti, în baza unor mandate de aducere. Procurorii au dispus, ulterior, reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

În acest dosar, cinci din cei 12 membri ai grupării care au fost arestaţi în septembrie 2010 mai sunt în arest, precizează sursele citate.

În perioada 2008-2009, cei 19 suspecţi, conduşi de liderii grupării, Constantin D., Andrei D. şi Marin D., toţi din Bucureşti, au constituit un grup infracţional organizat, pentru a obţine în mod ilegal sume mari de bani prin înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale false, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea, au spus reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Membrii grupării vindeau, în mod fictiv, terenuri din Bucureşti, folosind acte de proprietate şi de identitate false, pentru ca persoane ce vroiau să cumpere să creadă că ei sunt proprietarii. În acest fel au reuşit să obţină de la victime sume între 50.000 şi 300.000 de euro.

Totodată, aceştia sunt acuzaţi şi că au încheiat contracte ilegale de credit cu diferite instituţii bancare din România, prin folosirea de acte false, prejudiciind în acest fel şi băncile.

Membrii grupării erau, majoritatea, rude, reţeaua având "o structură de tip mafiot", au mai spus sursele citate.

Fiecare membru coordona câte un aspect al activităţii infracţionale şi recruta noi membri, executând sarcini specifice.

Gruparea beneficia şi de sprijinul unor funcţionari bancari, precum şi a unor funcţionari publici, au mai arătat reprezentanţii Poliţiei Române.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 3 septembrie 2010, arestarea preventivă a 12 persoane reţinute pentru înşelăciuni imobiliare, alte trei primind interdicţie de a părăsi Bucureştiul pe perioada cercetărilor.

Procurorii DIICOT - Structura Bucureşti au cerut instanţei Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul lui Marin Dârjan, considerat liderul reţelei infracţionale, Constantin Dârjan, zis Costel a lui Boja, Andrei Dârjan, Cristian Victor Stan, zis Liviu, Magdalena Bincaru, Mihai Drăghici, Stela Neagu, Ion Cervaniuc, Tudora Drăghici, zisă Dorina, Andreea Mădălina Şerban, Valentina Evani, Ioana Florea, Nicolae Eugen Dănilă, zis Nea Grigore, Adriana Elvira Ştefănescu şi Viorel Ion Dumitru, acuzaţi că ar fi înşelat mai multe persoane cu terenuri şi locuinţe.

Instanţa a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă doar pentru 12 din cele 15 persoane.

Totodată, procurorii au luat în cazul altor membri ai grupării măsura interdicţiei de a părăsi Capitala pe perioada cercetărilor, printre aceştia fiind şi avocaţii Sever Teodorescu şi Alecu Sichitiu, precum şi directorul de la o unitate bancară.

Avocatul Sever Teodorescu, care i-a apărat în mai multe rânduri pe membrii clanului "Gemenii", a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în decembrie 2009, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă judecători într-un dosar penal, el fiind prins în flagrant delict în timp ce primea 5.000 de euro.

Alecu Sichitiu l-a apărat pe Cătălin Mavriche, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, un cunoscut interlop craiovean. În 2008 acesta şi-a depus candidatura pentru funcţia de decan al Baroului Bucureşti, însă i-a fost respinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici