Încă 50 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, în săptămâna 3-9 august

Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisible a raportat alte 50 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, înregistrate în săptămâna 3-9 august în România.

17 afișări
Imaginea articolului Încă 50 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, în săptămâna 3-9 august

Încă 50 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, în săptămâna 3-9 august (Imagine: Mediafax Foto)

Dintre acestea, cele mai multe cazuri au fost confirmate în Bucureşti (20), restul infecţiilor fiind depistate în judeţele Braşov (7), Brăila (4), Cluj şi Teleorman (câte 3), Dâmboviţa, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Sibiu (câte 2 cazuri) şi câte un caz în judeţele Argeş, Hunedoara şi Suceava.

Au fost confirmate zece cazuri în randul unor copii care au participat la o tabără în Anglia (Londra), opt cazuri la copii reveniţi dintr-o excursie cu autocarul în Grecia, trei cazuri în rândul unor turişti reveniţi din Bulgaria, o persoană revenită din Norvegia care a generat alte două cazuri secundare printre contacţii de familie.

De asemenea, au mai fost confirmate două cazuri în urma unei călătorii în Anglia, două cazuri în rândul unor copii reveniţi dintr-o tabără în Anglia (Oxford), două cazuri în rândul unor contacţi apropiaţi ale unor cazuri înregistrate în cursul săptămânii trecute.

Au mai fost înregistrate 20 de cazuri individuale la persoane revenite din diverse ţări, ca Anglia (7), Spania (7), Bulgaria (două), Italia, Grecia, Germania şi Franta (câte unul).

Toţi cei 50 de pacienţi confirmaţi în ultima săptămână prezintă forme uşoare de boală şi se află sub tratament antiviral. Starea lor de sănătate este bună.

În România, au fost confirmate până în prezent 222 de cazuri de îmbolnăvire cu AH1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici