Încă o elevă suspectă de MENINGITĂ meningococică: Adolescenta, transferată în stare gravă la Iaşi

O adolescentă în vârstă de 15 ani, suspectă de meningită meningococică, a fost transferată în stare gravă, marţi dimineaţa, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Este al treilea caz de meningită care se înregistrează în România în ultima săptămână.

3030 afișări
Imaginea articolului Încă o elevă suspectă de MENINGITĂ meningococică: Adolescenta, transferată în stare gravă la Iaşi

Încă o elevă suspectă de meningită meningococică: Adolescenta, transferată în stare gravă la Iaşi

Pacienta a ajuns la Spitalul din Vaslui luni după-amiaza, iar în timpul nopţii starea ei s-a agravat.

„A fost adusă cu Ambulanţa şi avea simptome care îi influenţau starea generală. A fost internată la Pediatrie, iar în cursul nopţii starea ei s-a agravat brusc, cu simptome de meningită meningococică. A fost consultată de medicul de boli infecţioase, care a decis transferul la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Potrivit acesteia, pacienta era în stare gravă, a fost intubată şi transferată, marţi dimineaţa, cu ajutorul unei echipe de terapie intensivă mobilă la Iaşi.

Conducerea Spitalului din Vaslui susţine că au fost luate toate măsurile necesare pentru a se evita o eventuală răspândire a bolii.

„Saloanele au fost dezinfectate, iar toţii cei care au venit în contact cu pacienta- alţi bolnavi sau cadre medicale- au primit medicaţie profilactică. Ceilalţi pacienţi care au fost în contact cu adolescent au fost mutaţi în Secţia de Boli Infecţioase a spitalului”, a mai spus Ana Rinder.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că o fată din Botoşani este suspectă de meningită, dar deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei.

Joia trecută, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici