Încă un bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit, bilanţul a ajuns la şase victime

Încă un bebeluş rănit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti a decedat, duminică, bilanţul victimelor tragediei produsă în urmă cu o lună ajungând la şase.

131 afișări
Imaginea articolului Încă un bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit, bilanţul a ajuns la şase victime

Încă un bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit, bilanţul a ajuns la şase victime (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Dan Enescu, a declarat că din momentul în care a fost adus bebeluşul de la Maternitatea Giuleşti avea probleme grave pneumonale şi renale.

El a spus că aceste leziuni erau mult prea grave şi nu au putut fi rezolvate, amintind că bebeluşul fusese adus şi cu arsuri pe 40-50 la sută pe suprafaţa corpului, ale căilor respiratorii şi cu intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Starea celorlaţi cinci bebeluşi răniţi în incendiu este stabilă, evoluţia fiind "mai degrabă către bună", mai ales că au luat în geutate, a mai precizat doctorul.

Starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de leziuni termice şi inhalatorii, în incendiul din Maternitatea Giuleşti din 16 august, este staţionară, unul dintre bebeluşi fiind în continuare dependent de suportul ventilator, informa, vineri, conducerea Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

"La 25 de zile de la accidentul colectiv produs la Maternitatea Giulesti, starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de leziuni termice şi inhalatorii este staţionară faţă de ziua precedentă. Se menţine în stare critică nou-născutul afectat de leziuni inhalatorii severe asociate leziunilor termice extinse. Este dependent de suportul ventilator", spune managerul unităţii sanitare, profesor doctor Dan Enescu, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Toţi bebeluşii prematuri primesc îngrijiri locale şi generale interdisciplinare în cadrul Unitaăţii de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, aceştia fiind monitorizaţi continuu.

"Sunt monitorizate funcţiile vitale şi parametrii biochimici şi hematologici, iar micuţii primesc terapie nutriţională şi imună şi îngrijiri pentru recuperarea prematurităţii. De asemenea, sunt realizate permanent investigaţii generale specifice vârstei", notează documentul citat.

În urma unui scurt-circuit, în Secţia de terapie intensivă prematuri a Maternităţii Giuleşti a izbucnit un incediu, în urma căruia cinci bebeluşi au decedat, iar alţi şase au fost grav răniţi.

Asistenta medicală responsabilă cu supravieţuirea micuţilor a fost arestată preventiv, iar alte persoane au fost puse sub acuzare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici