Încă un caz de gripă porcină, în Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, încă un caz de gripă AH1N1 confirmat în România, fiind vorba de un tânăr din Bucureşti, contact al femeii de 28 de ani care s-a întors de la New York, bărbatul fiind internat în spital.

67 afișări
Imaginea articolului Încă un caz de gripă porcină, în Bucureşti

Încă un caz de gripă porcină, în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul s-a prezentat, marţi seară, la Institutul Naţional de Boli Transmisibile "Matei Balş", cu febră mare şi rinoree.

Probele de laborator au confirmat că acesta este infectat cu virusul AH1 N1. În prezent, tânărul este internat în spital şi i se administrează tratament cu antivirtale.

Probele femeii din cursa aeriană Delta au ieşit negative. De asemenea, analizele au ieşit negative şi în cazul liceanului întors de la New York.

Toţi contacţii tinerei de 28 de ani care au participat la petrecerea din data de 30 mai au fost anchetaţi epidemiologic şi sunt in continuare monitorizaţi. Starea lor de sănătate este bună.

Pacienţii internaţi rămân deocamdată în spital.

Investigaţiile epidemiologice continuă, potrivit sursei citate.

În ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 27 de cazuri noi de gripă A/H1N1, totalul ajungând la 605. Cele 27 de cazuri noi au fost înregistrate astfel: 11 în Marea Britanie, 4 in Elvetia si tot 4 în Italia, 3 in Germania si cate 1 caz in Suedia, Olanda, Irlanda, Belgia respectiv Luxemburg. Cazul din Luxemburg reprezintă cazul zero, informează Ministerul Sănătăţii.

Numărul total, în ultimele 24 de ore, la nivel mondial, fără cele înregistrate în Europa, este de 1552 cazuri noi cu un total general de 18.554 de cazuri.

Prietenul tinerei de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe a fost externat, marţi. A fost externat, de asemenea, şi tatăl primei paciente infectate cu virusul gripal, respectiv "cazul zero", femeia de 30 de ani venită de la New York în 23 mai.

Restul pacienţilor, respectiv femeia de 30 de ani şi cei doi copii minori ai săi, precum şi tânăra de 28 de ani şi mama acesteia rămân internaţi în Institutul "Matei Balş".

Controlul la avionul Delta care a sosit, marţi, direct din SUA a decurs bine. Toţi pasagerii au completat formularele. O echipă medicală a realizat monitorizarea pacienţilor încă din avion, înainte de debarcare, cu sprijin din partea operatorului de zbor şi a Poliţiei de Frontieră. A existat o singură pasageră care a prezentat simptomatomele bolii încă de acum o săptămână şi căreia i s-au recoltat probe, coform protocolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici