Încă un deces cauzat de gripa nouă în România

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din zona Fălticeni, care era diagnosticat cu gripă cu virusul A/H1N1 a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava precizând că pacientul avea şi alte afecţiuni cronice, precum insuficienţă renală şi etilism.

48 afișări
Imaginea articolului Încă un deces cauzat de gripa nouă în România

Încă un deces cauzat de gripa nouă în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, bărbatul a fost adus, miercurea trecută, din localitatea suceveană Brodina la Spitalul Judeţean din Suceava, iar medicii au decis transferarea sa la Spitalul "Sfântul Spiridion" din Iaşi.

Pacientului i-au fost făcute analize, stabilindu-se că are gripă nouă. Sursa citată a precizat că bărbatul avea şi alte afecţiuni, precum insuficienţă renală şi etilism cronic şi făcuse şoc toxico-septic.

Bărbatul a murit duminică seară, la spitalul ieşean.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Suceava au fost confirmate alte şase noi cazuri de gripă nouă, dintre care două prezintă factori de risc. Este vorba despre o persoană care are leucemie şi despre o femeie însărcinată, ambii pacienţi fiind internaţi la Suceava, sub tratament.

Până în prezent, în România s-au înregistrat, cu acest ultim caz, 13 decese provocate de infectarea cu virusul A/H1N1. Toate persoanele au murit din cauza complicaţiilor generate de gripa nouă, în condiţiile în care acestea aveau şi alte afecţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici