Incendiu într-o pădure din Bacău. Au ars peste 1,5 hectare de litieră şi buşteni

Peste 1,5 hectare de litieră, cioturi şi buşteni uscaţi au ars în zona muntoasă din Bacău în urma unui incendiu lichidat de pompieri, marţi, după mai bine de douăsprezece ore de intervenţie, echipajele ISU fiind nevoite să parcurgă patru kilometri pe jos pentru a ajunge în zona cuprinsă de flăcări.

75 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-o pădure din Bacău. Au ars peste 1,5 hectare de litieră şi buşteni

Bacău: Incendiu într-o pădure, în urma căruia au ars peste 1,5 hectare de litieră şi buşteni (Foto: Florin Buliga / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a izbucnit, în cursul serii de luni, într-o pădure privată din comuna Palanca şi aflată în administrare la Ocolul Silvic, după ce flăcările au cuprins litiera, cioturile şi buştenii uscaţi aflaţi pe sol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În momentul în care pompierii au ajuns în zonă, incendiul se manifesta în mai multe focare, pe o suprafaţă de 1,5 hectare.

Pentru a ajunge la intervenţie, echipajele ISU Bacău au fost nevoite să parcurgă pe jos aproximativ patru kilometri, pe un teren accidentat, specific zonei muntoase.

"Pompierii militari au acţionat pentru stingerea flăcărilor cu mijloace de primă intervenţie, cum ar fi măturoaie şi lopeţi, întrucât în zonă nu se putea ajunge cu autospeciala de apă şi spumă. În sprijinul echipajelor noastre au venit şi voluntari de la serviciul local pentru situaţii de urgenţă. După lichidarea incendiului, pompierii au rămas în zonă pentru supraveghere, având în vedere că ar fi putut exista focare ascunse ce ar fi putut conduce la reaprinderea vegetaţiei şi a buştenilor uscaţi”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi utilizarea focului deschis într-o zonă cu vegetaţie uscată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici