UPDATE  Incendiu într-un bloc din Bucureşti. Două persoane au decedat, alte nouă sunt rănite

Două persoane au decedat, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din Bucureşti.

1286 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un bloc din Bucureşti. Două persoane au decedat, alte nouă sunt rănite

Incendiu într-un bloc din Bucureşti. O persoană a murit, altele primesc îngrijiri medicale

UPDATE 

Anuntul privind incendiul produs astăzi, la un apartament din bd. 1 Decembrie 1918, a fost preluat de dispecerul ISUBIF la ora 17.22.

Acesta a procedat la alertarea imediata a resurselor, potrivit indexului de caz si a informatiilor primite de la apelant, dupa cum urmeaza:
-3 autospeciale de stingere cu apa si spuma
-1 autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime
-1 descarcerare
-1 SMURD tip B
-1 SMURD tip C (cu medic)

Primele resurse au ajuns la caz la ora 17.34 si au comunicat faptul ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajari mari de fum la etajul 7, cu extindere pe fatada cladirii spre etajul 8.

Pe baza informatiilor primite, s-a suplimentat progresiv dispozitivul de interventie cu Detasamentul Special de Salvatori, respectiv alte resurse medicale si pentru stingere.

Operatiunile de stingere s-au realizat cu dispozitiv de interventie la interior, respectiv prin exterior, prin intermediul unei autoscari, amplasata in limitele posibilitatilor avute la dispozitie, si care a refulat apa direct asupra locului de unde se observa degajarea intensa de flacara si fum.

Concomitetent cu operatiunile de stingere au fost realizate echipe de cautare-salvare a victimelor, care au fost extrase in conditii de siguranta si carora li s-a acordat asistenta medicala de catre echipajele SMURD.

Pe durata interventiei nu au fost intampinate dificultati in realizarea operatiunilor de stingere din cauza alimentarii cu apa a autospecialelor. Implicit, nu a fost influentat nici modul de desfasurare a interventiei.

Au fost alertate in total 8 autospeciale de stingere, 8 resurse SMURD (6 SMURD tip B, 2 SMURD tip C - cu medic), 1 autospeciala pentru transport personal si victime multiple, 2 autoscari, descarcerare, Detasamentul Special de Salvatori.

Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenţie, in condiţiile de manifestare a incendiului (degajari mari de fum, flacara) si a posibilitatilor de amplasare a autospecialelor, 2 persoane au decedat in apartamentul la care s-a produs incendiul, iar alte 5 au fost expuse la fum, fara a necesita transportul la spital.

UPDATE 

Incendiul a fost stins. Suprafaţă afectata a fost de aproximativ 60 mp la apartamentul aflat la etajul 7 şi a afectat faţada şi unitatea de aer condiţionat a unui apartament de la etajul 8.

UPDATE 

Două persoane au decedat, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, precum şi o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi pentru care s-au făcut manevre de resucitare, dar nu a mai putut fi salvată.

Un copil cu atac de panică a fost transportat la spital.

In total trei victime au fost transporte la spital.

Ştirea iniţială

Un incendiu a cuprins sâmbătă un imobil de tip P+8 în Bucureşti.

”Incendiul se manifesta la etajele 7-8, pe faţada cladirii. Incendiul este localizat. Echipajele SMURD a acordat primul ajutor calificat unui numar de 10 victime adulte (una dintre ele a decedat) şi unui copil”, informează ISU Bucureşti - Ilfov.

Au fost trimise la faţa locului opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, două autospeciale de descarcerare şi opt ambulanţe SMURD, precum şi o autospecială pentru transport victime multiple.

O persoană a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici