Incendiu la acoperişul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj (Video)

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la acoperişul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj, pompierii reuşind să stingă flăcările în aproximativ o oră, fără a exista victime.

50 afișări
Imaginea articolului Incendiu la acoperişul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj (Video)

Incendiu la acoperişul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj (Imagine: Mediafax Foto)

Flăcările şi fumul gros au fost văzute de un bărbat care a sunat imediat la 112, fiind anunţat despre incendiu şi paznicul muzeului. Muzeul era în renovare, iar oamenii au crezut în prima fază că este vorba de praf de la lucrări.

Paznicul a anunţat muncitorii aflaţi în clădire despre izbucnirea incendiului, iar aceştia au încercat să stingă flăcările, însă fără succes.

La faţa locului au sosit patru autospeciale ale pompierilor şi două echipaje ale ambulanţei.

"A fost un incendiu cu patru autospeciale. Intervenţia a fost dificilă deoarece am lucrat de pe scară. O schelă nu ne-a lăsat să ne apropiem. Cauza incendiului este în curs de stabilire", a declarat plt.maj. Cristian Ica de la Detaşamentul de Pompieri din Lugoj.

Directorul muzeului nu exclude varianta ca incendiul să fi fost provocat chiar de muncitorii care lucrau la reabilitarea clădirii.

"Probabil cum s-a lucrat. Nu ne putem da seama. Probabil că au lucrat, la noi acum se vopseşte, cu lampa se topeşte vopseaua de pe partea metalică. E posibil să fi fost temperaturi înalte şi să fi luat foc podul", a spus directorul Muzeului Lugoj, Luminiţa Walner-Bărbulescu.

Conducerea muzeului aşteaptă finalizarea anchetei începute de pompieri pentru a stabili cine se face vinovat de producerea incendiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici