Incendiu la Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş: Focul ar fi fost provocat de sticle incendiare

Poliţiştii mureşeni au deschis o anchetă după un incendiu produs la Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş, surse din cadrul anchetei afirmând că focul ar fi fost provocat de sticle incendiare.

530 afișări
Imaginea articolului Incendiu la Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş: Focul ar fi fost provocat de sticle incendiare

Incendiu la Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş: Focul ar fi fost provocat de sticle incendiare (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Livia Popa, a declarat, marţi, că instituţia a deschis o anchetă după un "început de incendiu" produs la Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş, unde funcţionează şi asociaţia cu acelaşi nume.

Surse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş spun că este posibil ca focul să fi fost provocat de sticle incendiare.

Potrivit Liviei Popa, incidentul s-a produs luni, iar după stingerea incendiului a fost găsită, în podul clădirii, o sticlă cu lichid. Totodată, pe trotuarul din faţa casei s-au găsit fragmente de sticlă, iar Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, deocamdată având autori necunoscuţi.

"La Casa Memorială «Avram Iancu» din Târgu Mureş, unde funcţionează şi asociaţia cu acelaşi nume, a avut loc, luni dimineaţă, un început de incendiu, stins rapid de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş. Poliţia a deschis o anchetă, după ce s-au găsit în pod o sticlă cu lichid, a cărui natură e deocamdată necunoscută, iar pe trotuar fragmente de sticlă, cioburi, probabil dintr-o altă sticlă. Urmează să examinăm natura lor", a spus Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici