Incendiu la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi "Sfântul Andrei" din Capitală

Un incendiu a izbucnit, luni noapte, la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi "Sfântul Andrei" din Capitală, în urma căruia au fost evacuaţi de pompieri aproximativ 50 de minori şi îngrijitori aflaţi în clădire, doi dintre aceştia fiind duşi la spitale pentru îngrijiri medicale.

230 afișări
Imaginea articolului Incendiu la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi "Sfântul Andrei" din Capitală

Incendiu la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi "Sfântul Andrei" din Capitală (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit la etajul doi al clădirii de pe aleea Istru nr. 4, într-o încăpere care era folosită ca spaţiu de depozitare, din această cauză producându-se foarte mult fum.

Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale cu apă şi spumă, reuşind să stingă incendiul în scurt timp de la producerea acestuia, însă din cauza fumului dens a fost nevoie de evacuarea celor aproximativ 50 de copii şi îngrijitori aflaţi în Centrul de plasament "Sfântul Andrei" din Capitală.

Anca Onofrei a precizat că în acest centru stau copii care nu se pot mişca fără ajutor, însă aceştia erau în dormitoarele de la etajul unu al clădirii în momentul izbucnirii incendiului.

În urma intervenţiei pompierilor, copiii au fost evacuaţi din clădire, cei mai mulţi primind îngrijiri în cele zece ambulanţe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov venite la faţa locului. Anca Onofrei a precizat că aceşti copii nu au suferit intoxicaţii cu fum, în cazul lor fiind vorba de expunere la fum.

Echipajele medicale au decis să trimită doi dintre copii la Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi la Spitalul "Marie Curie", iar alţii sunt în curs de evaluare, urmând să se stabilească dacă şi aceştia ar avea nevoie de spitalizare.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că în cazul în care mai mulţi copii ar avea nevoie de îngrijiri medicale, aceştia ar putea fi internaţi chiar şi în spitalele de adulţi, respectiv la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Pompierii urmează să stabilească din ce cauză a izbucnit incendiul, precum şi valoarea pagubelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici