Incendiu la o fabrică din Odorheiu Secuiesc. 30 de pompieri intervin pentru stingerea focului

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la o fabrică de uşi din lemn din Odorheiu Secuiesc (Harghita), iar aproximtiv 30 de pompieri cu patru autospeciale intervin pentru stingerea flăcărilor.

189 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o fabrică din Odorheiu Secuiesc. 30 de pompieri intervin pentru stingerea focului

Incendiu la o fabrică din Odorheiu Secuiesc. 30 de pompieri intervin pentru stingerea focului

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit în jurul orei 20.30 la acoperişul fostei fabrici de jucării din municipiul Odorheiu Secuiesc, unde în prezent se fac uşi din lemn, focul fiind observat de paznicul unităţii, care a sunat la 112.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplastat pompierii militari de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, cu patru autospeciale, în sprijinul acestora fiind solicitat şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din comuna Lupeni, cu încă o autospecială.

La sosirea acestora, acoperişul fabricii ardea pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, tubulatura sistemului de ventilaţie şi instalaţia electrică fiind degradate din cauza căldurii emanate de flăcări.

”Incendiul a fost localizat, însă este posibil să existe focare ascunse în acoperişul care are o dublă izolaţie, între cele două straturi de azbociment. De aceea se cercetează metru cu metru, cu atenţie, pentru a împiedica extinderea flăcărilor”, a precizat Ovidiu Dudu.

Reprezentantul ISU Harghita a mai spus că aproximativ 30 de pompieri militari intervin în prezent pentru lichidarea incendiului, un echipaj urmând, cel mai probabil, să rămână să supravegheze zona, pentru a elimina orice posibilă sursă de reaprindere a focului.

Cauza incendiului şi pagubele vor fi stabilite în cursul zilei de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici