Incendiu la secţia de vopsitorie a Întreprinderii Mecanice de Utilaj Tehnologic din Moreni

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seară, la Întreprinderea Mecanică de Utilaj Tehnologic IMUT Moreni, la secţia unde se vopsesc butelii, muncitorii fiind evacuaţi de urgenţă, iar pompierii acţionând cu măşti din cauza fumului foarte dens.

134 afișări
Imaginea articolului Incendiu la secţia de vopsitorie a Întreprinderii Mecanice de Utilaj Tehnologic din Moreni

Incendiu la secţia de vopsitorie a Întreprinderii Mecanice de Utilaj Tehnologic din Moreni (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Incendiul a fost stins în jurul orei 21.15, dar din cauza fumului foarte dens, pompierii au acţionat în continuare, timp de o oră.

Pompierii dâmboviţeni acţionau încă, miercuri seară, în jurul orei 22.00, cu spumă şi apă, pentru răcirea pereţilor halei de la fabrica IMUT Moreni, unde au ars reziduuri de vopseluri.

Potrivit plt. major Gabriel Gătej , purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, pompierii dâmboviţeni au acţionat cu două autospeciale la o hală de reziduuri de vopseluri de la Întreprinderea Mecanică de Utilaj Tehnologic IMUT Moreni.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 200 de metri, la secţia de vopsitorie. Nu există victime, iar buteliile aflate în apropiere sunt goale.

Gătej a precizat însă că fumul era foarte dens, înecăcios, iar intervenţia pompierilor a fost îngreunată din această cauză.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul a fost semnalat în jurul orei 20.10, prin serviciul de urgenţă 112.

Pamela Ropotan a menţionat că poliţia a evacuat de urgenţă muncitorii care lucrau în acel moment în apropierea locului unde a izbucnit incendiul şi că zona a fost încercuită.

Sursa citată a mai precizat că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, dar că va fi demarată o anchetă în acest caz.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu mai exista niciun focar care să fumege, iar pompierii se pregăteau să plece de la locul incendiului.

Potrivit plt. major Gabriel Gătej, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, în cursul zilei de joi, la IMUT Moreni se va face o evaluare a pagubelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici