Incendiu puternic în Bistriţa. Două persoane intoxicate cu fum şi 130 de animale salvate din flăcări

Două persoane, de 18 ani şi 42 de ani din localitatea Cormaia, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică după ce casa în care locuiau şi anexele gospodăreşti au luat foc, marţi noaptea, din cauza unui scurtcircuit electric.

259 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Bistriţa. Două persoane intoxicate cu fum şi 130 de animale salvate din flăcări

Şase autospeciale de stingere ale pompierilor militari şi voluntari de pe Valea Şomeşului au intervenit, marţi noaptea, la un incendiu în localitatea Cormaia care a cuprins o locuinţă şi mai multe anexe în care se aflau peste 130 de animale.

Sătenii şi pompierii au reuşit să scoată la timp toate animalele, iar pramedicii au intervenit în cazul a două persoane – una de 18 ani şi o alta de 42 de ani - care au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică.

„Două persoane în vârstă de 18 ani şi 42 de ani au primit asistenţă medicală din partea paramedicilor, prezentau atacuri de panică şi uşoare intoxicaţii cu fum, dar nu s-a impus transportul acestora la spital. Intervenţia a durat aproximativ 4 ore şi jumătate, mai ales din cauza cantităţii mari de materiale combustibile din cele două anexe afectate de incendiu. În anexe erau adăpostite mai multe animale: ovine (aproximativ 100) şi porcine (cca. 30), majoritatea dintre ele fiind evacuate de proprietari şi vecini până la sosirea pompierilor. Până la final, toate animalele au fost scoase vii” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalaţia uneia dintre anexele cuprinse de incendiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici