INCENDIU PUTERNIC în Bucureşti: O conductă de GAZE a luat FOC în Drumul Taberei - FOTO, VIDEO

O conductă de gaze din staţia Romancierilor, din Drumul Taberei, a luat foc, vineri seara, în timpul lucrărilor de la Metrou, scurgerea de gaze fiind anunţată la 112, mai multe echipaje de pompieri sosind la faţa locului pentru a stinge flacăra care are o înălţime de 25 de metri. Incendiul a fost stins, dar zona a rămas izolată şi sub supraveghere.

2102 afișări
Imaginea articolului INCENDIU PUTERNIC în Bucureşti: O conductă de GAZE a luat FOC în Drumul Taberei - FOTO, VIDEO

INCENDIU PUTERNIC în Bucureşti: O conductă de GAZE a luat FOC în Drumul Taberei (Imagine: Aurelia Alexa/Mediafax Foto)

Un muncitor ar fi provocat o fisură în conducta de gaz, astfel că firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul de metrou Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie.

În timp ce era supravegheată zona, s-a aprins o flacără înaltă de zeci de metri.

S-a decis întreruperea alimentării cu gaz în zonă. Pe conductă a rămas însă gaz, astfel că, până la transmiterea acestei ştiri, flacăra nu fusese stinsă. Totuşi, intensitatea flăcării a scăzut.

Potrivit companiei Distrigaz Sud Reţele, este vorba de o avarie cauzată de firma care execută lucrări la metrou în Drumul Taberei.

O echipă de intervenţie a companiei Distrigaz a ajuns în zonă pentru remedierea situaţiei.

De asemenea, două echipaje de pompieri se află în zonă pentru intervenţii.

Pompierii afirmă că nu există risc de explozie.

Totuşi, locuitorii din zonă sunt îngrijoraţi că pe marginea gropii unde a izbucnit flacăra se află un tractor, afectat de incendiu, existând riscul ca acesta să ia foc, deşi pompierii udă puternic utilajul şi perimetrul.

Locuitorii spun că ţeava s-a fisurat în jurul orei 17.00, atunci auzindu-se un vuiet, presupunându-se că era de la presiunea gazului. Miros de gaz a fost simţit la Valea Ialomiţei, atunci fiind apelat serviciul unic de urgenţă.

După aproximativ o oră, a izbucnit incendiul.

Traficul rutier a fost deviat, izolându-se perimetrul Romancierilor-Valea Ialomiţei.

Ingineri: Nu a fost spartă conducta principală, ci una secundară care face legătura cu Romancierilor

Ingineri de gaze afirmă că în Drumul Taberei nu a fost spartă conducta principală, ci una secundară care face legătura cu strada Romancierilor, reprezentanţii ai autorităţilor oprind alimentarea, însă trebuie închise 13 vane.

Principala vană este la Piaţa Moghioroş, care a fost oprită la scurt timp după izbucnirea incendiului.

Inspectorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Constantin Bujor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o echipă a ITM a fost trimisă în zonă pentru a face investigaţii cu privire la acest accident.

Incendiul din Drumul Taberei a fost stins, zona rămâne sub supraveghere

Incendiul a fost stins, zona fiind izolată şi sub supraveghere. La faţa locului se află echipaje ale Distrigaz, poliţiei şi pompierilor.

Zecile de oameni adunaţi în stradă, în zona incendiului au fost evacuaţi, spunându-li-se că există riscul să se fi format pungi de caz şi să se producă o explozie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici