Incendiu puternic în incinta unui depozit en-gros din Constanţa. Comercianţii au suferit pagube importante

Un puternic incendiu a cuprins, joi dimineaţă, un depozit en-gros aflat pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, în zona şoselei de centură a oraşului, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului.

784 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în incinta unui depozit en-gros din Constanţa. Comercianţii au suferit pagube importante

Incendiu puternic în incinta unui depozit en-gros din Constanţa (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Focul a izbucnit în jurul orei 07.00, în incinta centrului en-gros Histria, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanţa, iar flăcările s-au răspândit cu repeziciune şi au cuprins toate spaţiile comerciale din clădire, care erau pline cu marfă.

De asemenea, incendiul s-a extins şi în afara centrului comercial, la câteva maşini cu marfă sosite pentru aprovizionare.

La faţa locului au fost mobilizaţi zeci de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, care au intervenit cu zece autospeciale cu apă şi spumă, în sprijinul militarilor fiind trimise alte opt autospeciale, vidanje şi cisterne ale unor regii, dar şi operatori privaţi din municipiu.

Pompierii s-au luptat cu flăcările extrem de înalte, întreţinute de mărfuri şi produse, timp de peste patru ore, iar la ora transmiterii acestei ştiri focul a fost stins, însă complexul, ce se întinde pe o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi, a fost distrus aproape în totalitate.

Nu există victime, dar pagubele produse sunt imense, toţi comercianţii având magazinele pline cu produse pentru sărbători.

Deocamdată, nu s-a putut stabili de la ce a pornit focul, o cauză probabilă fiind un scurtcircuit la reţeaua electrică.

O comisie de anchetă, formată din pompieri şi poliţişti, va cerceta cazul pentru a stabili cu exactitate ce a provocat incendiul.

Circulaţia în zonă a fost îngreunată atât din cauza fumului foarte dens, cât şi ca urmare a intervenţiei pompierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici