Incendiu puternic la o biserică din Botoşani, doi pompieri au fost răniţi în timpul intervenţiei

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marţi spre miercuri, la o biserică din municipiul Botoşani, iar doi pompieri au fost răniţi în timpul intervenţiei, după explozia unei butelii aflate în altarul locaşului de cult, transmite corespondentul MEDIAFAX.

30 afișări

Incediul a izbucnit în jurul orei 01.55, la biserica de lemn Izvorul Tămăduirii de pe strada Ion Elefterescu din Botoşani.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje ale Detaşamentului de pompieri Botoşani, iar la sosirea acestora focul se manifesta în interiorul biserii şi ameninţa să se extindă.

În timpul intervenţiei pompierilor, o butelie aflată în altar a explodat, iar doi dintre pompieri au fost răniţi.

Unul dintre pompieri, sergent major Petrică Scutariu, a fost transportat la Spitalul Judeţean din Botoşani de către un echipaj de jandarmi care patrula în zonă, iar cel de-al doilea rănit, sergent major Sergiu Ciprian Bodolan, a fost preluat de echipajul unei ambulanţe.

Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului a durat aproximativ două ore, din primele cercetări pagubele fiind estimate la aproximativ 25.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, incendiul a fost provocat de trei persoane care au spart biserica, furând mai multe obiecte de cult, şi au vrut să şteargă urmele furtului.

"Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru ascunderea urmelor unui furt de către trei persoane. Acestea au fost reţinute ulterior de poliţişti, iar asupra lor au fost găsite obiecte de cult şi produse alimentare sustrase din biserică", a declarat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici