Video Incendiu puternic la o clădire de birouri din sectorul 6. Imobilul aparţine unui om de afaceri de origine irakiană - VIDEO, FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, la ultimele două etaje ale unei clădiri de birouri din sectorul 6 al Capitalei, pe strada Virtuţii, nefiind anunţate victime, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

7863 afișări

Video trimis de utilizatorul Lucian Teodorescu

UPDATE 18:15 - Un martor a declarat că alarma de incendiu s-a activat, iar oamenii au început să iasă din clădirea de birouri de pe Şoseaua Virtuţii şi s-au oprit în faţa intrării, fără a avea vreo reacţie şi fără a lua în calcul că există un pericol în locul respectiv.

Alexandru Panduru a spus că la momentul izbucnirii incendiului lua prânzul la o terasă aflată lângă clădirea de birouri şi a văzut fum la etajul patru sau cinci al imobilului.

Acesta susţine că alarma de incendiu s-a activat, iar oamenii au început să iasă din clădire şi s-au oprit în faţa intrării, fără a lua în calcul că există un pericol în locul respectiv.

Alexandru Panduru a mai povestit că oamenii au încercat să-şi scoată maşinile din parcare şi din apropierea clădirii, aceştia ignorând bucăţile de materiale care cădeau de pe faţada clădirii.

Panduru a mai spus că angajaţii firmelor din zonă, service-uri auto, benzinării, au luat extinctoarele pe care le aveau în dotare şi furtunurile cu apă, pentru a stropi anvelopele şi perimetrul în care fiecare îşi desfăşura activitatea, pentru a preveni un alt incendiu.

Acesta a precizat că a asistat la astfel de incidente şi în afara ţării şi că modul de intervenţie acolo este total diferit, dar şi oamenii sunt educaţi astfel încât să ştie cum să acţioneze în situaţii limită, precizând că angajaţii din clădirea de pe Şoseaua Virtuţii au ieşit "ca un muşuroi de furnici după ploaie".

UPDATE 18.00 - Clădirea de birouri este deţinută de societatea Instant Group SRL Bucureşti, controlată integral de Taha Al- Borayashi, om de afaceri de origine irakiană, potrivit datelor obţinute de MEDIAFAX.

Denumit Virtuţii Office Building, imobilul este amplasat în cartierul Militari, are 7 etaje şi o suprafaţă utilă de 5.000 de metri pătraţi.

În 2008, Dante International, care deţine magazinul online eMAG.ro, a închiriat 4.000 de metri pătraţi în Virtuţii Office Building. După mutarea sediului Dante International în clădirea Swan Office&Tehnology Park, din Pipera, Virtuţii Office Building a rămas în cea mai mare parte neînchiriată.

Instant Group SRL a fost înfiinţată în 2002 şi are ca obiect de activitatea comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne. În 2010, afacerile firmei au însumat 13,26 milioane de lei, de la 16,6 milioane în urmă cu an, iar profitul net a coborât de la 40.289 lei la 13.981 lei.

UPDATE 17.50 - Circulaţia rutieră şi cea a tramvaielor liniei 41 a fost redeschisă în ambele sensuri pe Şoseaua Virtuţii, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Traficul a fost redeschis mai întâi pentru tramvaiele liniei 41, la scurt timp fiind redeschisă şi circulaţia rutieră, în ambele sensuri.

UPDATE 17.00 - Incendiul a izbucnit la etajul cinci, potrivit primelor informaţii, iar în clădire funcţionau o firmă de calculatoare şi una farmaceutică, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Constantin Bujor.

Echipa de la ITM Bucureşti trimisă la faţa locului a constatat că în incendiu nu sunt angajaţi răniţi.

Constantin Bujor a precizat că va fi făcută o verificare pentru a se stabili dacă incidentul intră în categoria accidentelor de muncă periculoase, potrivit Legii 319/2006.

În incendiu au ars doar elemente de faţadă ale clădirii

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel vasile, în incendiu au ars doar elemente de faţadă ale clădirii, iar exploziile auzite din interior ar putea fi de la echipamente electronice. Daniel Vasile a precizat că elementele de faţadă care s-au desprins în timpul incendiului nu au pus în pericol siguranţa oamenilor.

El a mai spus că după stingerea tuturor focarelor, o echipă a ISU Bucureşti va stabili cauza incendiului.

Prim-adjunctul şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Viorel Nemeş, a declarat că incendiul s-a manifestat violent, pe toate cele patru faţade ale clădirii, la elementele exterioare din termopan şi la cele din material plastic.

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu: Trebui verificat dacă imobilul cuprins de flăcări avea toate avizele de funcţionare

"Am cerut deja toate datele despre clădirea care a fost cuprinsă de flăcari (autorizaţia de construcţie, autorizaţia de funcţionare, datele de la taxe şi impozite). Există, în tot acest incident, o veste bună: nu sunt victime. Am încercat să liniştesc cetăţenii, niciun bucureştean care locuieşte în zonă nu se află în pericol", a spus Mănescu.

O femeie şi un pompier au primit îngrijiri medicale

O femeie şi un pompier, care au fost afectaţi de fumul provocat de incendiul din Militari, şi o altă femeie, care a suferit arsuri minore, au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Traficul rutier, oprit pe Şoseaua Virtuţii

Traficul rutier este oprit pe Şoseaua Virtuţii, de la intersecţia cu Podul Ciurel până la Bulevardul Iuliu Maniu, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Circulaţia este deviată de la intrarea în Pasajul Lujerului şi de la Podul Ciurel, a spus Stancu. Ea a precizat că rutele ocolitoare sunt Bulevarul Iuliu Maniu, Pasajul Basarab, Podul Grant şi a recomandat şoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor de la Rutieră aflaţi în aceste zone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Brânduşa Raeceanu, circulaţia vehiculelor de transport în comun este întreruptă în zonă de la ora 14.55.

"De la ora 14.55, tramvaiele liniei 41 sunt blocate în ambele sensuri pe Şoseaua Virtuţii, iar autobuzele liniei 178 sunt deviate prin Bulevardul Iuliu Maniu, din cauza incendiului", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al RATB.

UPDATE 16:15 - ISU: Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericol de propagare, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, precizând că nu există imobil în Capitală care să funcţioneze ilegal.

Pentru stingerea incendiului, pompierii au intervenit cu patru autoscări şi 11 autospeciale cu apă şi spumă care, progresiv, sunt înlocuite pentru umplere cu apă.

Vasile a precizat că au ars doar elemente de faţadă ale clădirii, iar exploziile auzite din interior ar putea fi de la echipamente electronice.

Elementele de faţadă care s-au desprins în timpul incendiului nu au pus în pericol siguranţa oamenilor, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

După sosirea echipajelor de intervenţie, civilii au fost îndepărtaţi din zonă, pentru a se preveni eventualele incidente şi pentru a facilita intervenţia pompierilor. 

Daniel Vasile a subliniat că, după stingerea tuturor focarelor, va fi stabilită cauza incendiului.

UPDATE 16:05 - Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a trimis o echipă la incendiul de pe Şoseaua Virtuţii, pentru a verifica dacă sunt angajaţi afectaţi, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul general al ITM, Constantin Bujor.

El a precizat că deocamdată nu are informaţii privind angajaţi care ar fi fost răniţi în urma incendiului, însă o echipă a ITM Bucureşti va face verificări la faţa locului.

UPDATE 16:00 - Mănescu: Incendiul nu se va extinde, nu sunt probleme din acest punct de vedere

"La faţa locului sunt pompierii, Poliţia Locală, Poliţia Naţională, ambulanţe...(...) Nu sunt victime (...) Va trebui să vedem dacă aveau avizele de funcţionare şi, fireşte, să fie stabilite cauzele incendiului", a spus edilul sectorului 6, care a subliniat că, în acest moment, nu ar exista riscul extinderii incendiului la vila cu etaj din apropierea clădirii de birouri care a fost cuprinsă de flăcări.

UPDATE 15:55 - Traficul rutier este oprit pe Şoseaua Virtuţii, de la intersecţia cu Podul Ciurel până la Bulevardul Iuliu Maniu

Circulaţia este deviată de la intrarea în Pasajul Lujerului şi de la Podul Ciurel, a spus Ioana Stancu.

Ea a precizat că rutele ocolitoare sunt Bulevarul Iuliu Maniu, Pasajul Basartab, Podul Grant şi a recomandat şoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor de la Rutieră aflaţi în aceste zone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Brânduşa Raeceanu, circulaţia vehiculelor de transport în comun este întreruptă în zonă de la ora 14.55.

UPDATE 15:40 - Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Brânduşa Raeceanu, circulaţia vehiculelor de transport în comun este întreruptă în zonă de la ora 14.55.

"De la ora 14.55, tramvaiele liniei 41 sunt blocate în ambele sensuri pe Şoseaua Virtuţii, iar autobuzele liniei 178 sunt deviate prin Bulevardul Iuliu Maniu, din cauza incendiului", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici