Incendiu puternic la o stână şi în poligonul Babadag în urma unor trageri cu tunul efectuate de militari francezi

  • Un incendiu puternic de vegetaţie uscată a izbucnit vineri între localităţile Sălcioara şi Enisala şi în Poligonul Babadag din judeţul Tulcea.
  • Incendiul a izbucnit în urma unor trageri cu tunul efectuate de militari francezi, anunţă MApN.
1497 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o stână şi în poligonul Babadag în urma unor trageri cu tunul efectuate de militari francezi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost anunţat despre incendiu la ora 13.00.

La faţa locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, una din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag şi două autospeciale din cadrul Detaşamentului Tulcea. De asemenea, în zonă intervine serviciul de voluntari din Jurilovca şi Sarichioi cu două autocisterne, două tractoare şi o autospecială de stingere.

Potrivit ISU, o fermă a fost cuprinsă de flăcări în proporţie de 80%. Până în prezent, au ars aproximativ 50 hectare de vegetaţie uscată.

Potrivit MApN, în poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de partenerul francez, trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetaţie.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala. Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 metri S-E de poligon.

Forţele şi mijloacele de intervenţie ale MApN, împreună cu forţele ISU intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 hectare. Nu au fost înregistrate victime umane.

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare, precizează MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici