INCENDIUL din Colectiv - Spitalul de Arşi: Şapte pacienţi mai sunt la Terapie Intensivă, dintre care doi în stare critică

Şapte persoane rănite în incendiul de la Colectiv sunt internate, duminică, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală, doi dintre pacienţi fiind în stare critică, patru în stare gravă, dar stabilă, în timp ce un alt rănit este dependent de oxigen.

403 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Colectiv - Spitalul de Arşi: Şapte pacienţi mai sunt la Terapie Intensivă, dintre care doi în stare critică

INCENDIUL din Colectiv - Spitalul de Arşi: Şapte pacienţi mai sunt la Terapie Intensivă, dintre care doi în stare critică (Imagine: Andreea Tănase/ Arhiva Mediafax Foto)

Duminică, directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, a declarat că la această unitate medicală sunt şapte pacienţi la Terapie Intensivă, iar alţi 12 sunt în secţiile obişuite.

"Şapte sunt în Secţia de Terapie Intensivă, unul este în stare mai gravă, dar nu necesită intubare şi nu este pe Secţia de Terapie Intensivă şi încă 12 pe secţiile obişuite. Din cei şapte de la Terapie Intensivă, unul este neintubat, şase intubaţi şi, din cei intubaţi, pentru doi se fac demersurile pentru a pleca unul la un spital din Zurich, din Elveţia, şi unul în Finlanda, doi sunt netransportabili şi la două persoane familia nu a fost de acord să plece în străinătate", a spus el.

Potrivit acestuia, ca stare generală a pacienţilor, "doi sunt în stare foarte gravă, critică, alţi patru în stare gravă, dar stabilă şi încă un pacient care este în Terapie Intensivă, este dependent de oxigen, dar este într-o stare mulţumitoare".

El a spus că nu ştie de ce familiile celor două persoane au refuzat ca acestea să fie transferate în străinătate, dar este vorba despre paciente care sunt în stare stabilă şi nu este un pericol iminent.

Întrebat dacă medicii au recomandat transferul, el a răspuns: "Autorităţile au luat legătura, au fost şi nişte echipe şi la noi în spital, ieri (sâmbătă - n.r.) de medici norvegieni, britanici, acele paciente trebuia una trimisă în Marea Britanie, cealaltă era, din câte am înţeles, era tot în Finlanda, cred, dar familia nu a fost de acord şi au semnat pentru asta, şi-au asumat".

Totodată, el a spus că, din câte ştie, din spital au plecat doi pacienţi, unul printr-o fundaţie în Israel, iar celălalt a plecat în Belgia după ce medici belgieni au venit şi au selectat pacienţi din spitalele bucureştene, cărora li se adaugă cei doi despre care se speră să plece duminică.

Întrebat despre afirmaţiile conform cărora autorităţile din România ar fi întârziat aceste transporturi, medicul a afirmat: "E foarte greu de spus că s-a întârziat sau nu s-a întârziat, în primele trei zile este perioada aceea de şoc post-combustional în care pacientul trebuie să-l stabilizezi în primul rând, după care trebuie să-l operezi, să-l susţii din punctul de vedere al terapiei intensive, foarte, foarte greu de cântărit o asemenea decizie şi probabil că fiecare caz trebuia individualizat, în condiţiile în care sunt atât de mulţi şi la atâtea spitale...".

Întrebat dacă urmează să mai fie externaţi pacienţi de la acest spital, Niţescu a precizat că deja au fost externaţi doi pacienţi care se aflau pe secţii, vineri.

"Mai sunt 12 pacienţi mai puţini gravi, dar aproape toţi au suferit intervenţii chirurgicale, cu toate că suprafaţa lor de arsură nu a fost foarte mare, arsuriel de căi respiratorii au fost mai mici, minore, şi probabil că în zilele următoare se vor mai externa, dar nu foarte mulţi pentru că majoritatea necesită îngrijiri post operatorii", a explicat el.

Bilanţul incendiului produs în 30 octombrie în Clubul Colectiv din Bucureşti a ajuns la 44 de morţi, trei pacienţi decedând duminică, după ce alţi nouă şi-au pierdut viaţa sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici