Incendiul izbucnit sâmbătă lângă Autostrada Soarelui a fost stins -2-

Incendiul care a izbucnit sâmbătă lângă Autostrada Soarelui, la kilometrul 89, a fost stins.

1 afișare
Imaginea articolului Incendiul izbucnit sâmbătă lângă Autostrada Soarelui a fost stins -2-

Incendiul izbucnit sâmbătă lângă Autostrada Soarelui a fost stins -2-

Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, subofiţerul Mirel Ioniţă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că incendiul de vegetaţie care a izbucnit la kilometrul 89 a fost stins de pompieri după mai bine de o oră de luptă cu flăcările. El a adăugat că intervenţia a fost dificilă din cauza vântului puternic şi a baloţilor de paie de pe câmp.

"În acelaşi timp, vântul a fost şi de partea noastră, deoarece a pătruns dinspre autostradă şi nu a perturbat traficul rutier", a mai spus Mirel Ioniţă.

Incendiul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 10.00, în dreptul kilometrului 89 al autostrăzii.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului. Focul nu cuprinsese o suprafaţă mare, însă vântul bătea cu putere, astfel că incendiul se putea extinde rapid.

Pentru stingerea focului au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă ale pompierilor din Călăraşi.

Perdeaua de fum nu a afectat traficul rutier.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi, comisarul-şef Elena Muşat, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la faţa locului au fost trimise două echipaje de la Poliţia rutieră a municipiului, precum şi "întregul efectiv al posturilor de Poliţie Dragoş Vodă şi Vâlcelele (comunele din zona afectată - n.r.)".

Elena Muşat a mai spus că pe autostradă patrulează şi echipaje ale Poliţiei Autostrăzii.

De asemenea, la locul unde a avut loc incendiul erau prezenţi şi comisari ai Gărzii de Mediu din Călăraşi.

Un număr de 16 autovehicule au fost implicate în două accidente care au avut loc, vineri după-amiază, pe Autostrada Soarelui, din cauza fumului gros provocat de incendiile de vegetaţie, primul dintre evenimente soldându-se cu victime.

Potrivit IGPR, în primul accident, care a avut loc pe tronsonul Feteşti-Bucureşti, au fost implicate 14 autoturisme. IGPR a precizat că la un kilometru de primul accident, pe celălalt sens de mers, a avut loc o tamponare uşoară, între două autovehicule, evenimentul nesoldându-se cu victime. Traficul pe acest tronson de drum a fost reluat după puţin timp.

După producerea accidentelor - care s-au succedat la un interval de aproximativ de 20 de minute, primul având loc în apropiere de localitatea Dragoş Vodă, iar al doilea în zona localităţii Drajna - la faţa locului au fost trimise echipaje ale Poliţiei Autostrăzii, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, echipaje de descarcerare, ambulanţe şi, de la Bucureşti, un elicopter SMURD.

În accident şi-a pierdut viaţa o persoană, iar alte 12 au fost rănite (şapte dintre acestea necesitând spitalizare, iar cinci fiind rănite uşor).

Circulaţia pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui a fost reluată, vineri seara, cu restricţii de viteză, după ce traficul rutier a fost întrerupt toată după-amiaza, din cauza unui accident în lanţ, ca urmare a fumului dens provenit de la un incendiu de vegetaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici