Încep probele simulărilor pentru Evaluarea Naţională

  • Azi încep probele simulărilor pentru Evaluarea Naţională.
  • Disciplinele sunt limba şi literatura română, matematică, precum şi limba şi literatura maternă pentru elevii care au urmat cursurile în limba maternă.
  • Probele încep la ora 9.00.
401 afișări
Imaginea articolului Încep probele simulărilor pentru Evaluarea Naţională

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Disciplinele sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă şi matematică.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

„Mult succes tuturor elevilor şi mulţumiri celor care se implică în organizarea şi desfăşurarea acestor simulări”, transmite Ministerul Educaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici