Începe şcoala miercuri, rămân închise unităţi din Brăila şi Constanţa

Cursurile vor fi reluate miercuri în 11 judeţe şi municipiul Bucureşti, rămânând închise în continuare şase unităţi şcolare din judeţul Brăila şi opt din judeţul Constanţa, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

341 afișări
Imaginea articolului Începe şcoala miercuri, rămân închise unităţi din Brăila şi Constanţa

Începe şcoala miercuri, rămân închise unităţi din Brăila şi Constanţa (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

"Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare din judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, miercuri, 10 februarie, cursurile pentru elevii din învăţământul preşcolar şi clasele I - VIII vor fi suspendate doar în judeţele Brăila (6 şcoli) şi Constanţa (8 şcoli). Cauza prelungirii o constituie drumurile rămase impracticabile", se arată într-un comunicat de marţi al Ministerului Educaţiei.

În celelalte 11 judeţe, precum şi în Bucureşti vor fi redeschise toate unităţile de învăţământ.

Cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţe au fost suspendate, luni, în Bucureşti şi judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, din cauza vremii nefavorabile.

Şi în judeţul Argeş au fost suspendate luni cursurile, dar numai în localităţile Slobozia, Ştefan cel Mare, Gârla, Popeşti, Recea, Izvoru, Ungheni şi Mozăceni.

De asemenea, marţi au fost suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial din Bucureşti şi judeţele Brăila, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Cursurile au mai fost suspendate marţi şi la o şcoală din în judeţul Argeş, la 56 de şcoli din Buzău, la două şcoli din Constanţa, la opt şcoli din Dâmboviţa şi la patru şcoli din Olt.

Premierul Emil Boc declara, duminică, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că toate activităţile şcolare vor fi reprogramate, iar programa va fi parcursă în integralitate şi la şcolile unde nu se desfăşoară activităţi şcolare.

"În acest sens, inspectorale şcolare împreună cu directorii instituţiilor de învăţământ trebuie să prezinte Ministerului Educaţiei, punctual, modalitatea de recuperare a programei şcolare ce nu se parcurge în ziua de luni", a spus Boc.

Potrivit structurii anului şcolar, luni a început semestrul al doilea, care va dura până în 11 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici