Începerea şcolii | Mai mulţi bani pentru actualii dascăli sau mai multe clase?

  • Învăţătorii ar putea lucra cu copiii în două schimburi şi să primească mai mulţi bani
  • Directorii de şcoli iau în calcul înfiinţarea de noi clase
  • Părinţii nu bulversaţi de „necunoscutele” legate de noul an şcolar
622 afișări
Imaginea articolului Începerea şcolii | Mai mulţi bani pentru actualii dascăli sau mai multe clase?

Începerea şcolii | Mai mulţi bani pentru actualii dascăli sau mai multe clase?

Şcoala va începe pe 14 septembrie. Dar cum? Dascăli, directori de şcoli şi părinţi încă aşteaptă un răspuns concret.

Eugenia Ciobanu este învăţătoare de 41 de ani. Din septembrie, va lua în primire „bobocii” care vin în clasa zero la Şcoala „Lascăr Catargiu” din Craiova. Ea vrea să se întâlnească la clasă cu elevii. E dispusă să lucreze cu copiii chiar şi în două ture. În acest caz, ar trebui să stea la şcoală dublu, dar pentru orele petrecute în plus, ar putea fi plătită suplimentar.

„Dacă a lucra suplimentar presupune prezenţa copiilor la şcoală, eu sunt de acord cu această variantă.(...) Aş putea să lucrez 8 ore efectiv.(...) Eu nu aş solicita plată suplimentară. Eu aş opta pentru dotarea materială a şcolilor”, a spus aceasta.

Carmen Pascu, managerul şcolii, consideră însă că soluţia cea ai bună ar fi să suplimenteze numărul de dascăli.

„Nu cred că este viabil ca acelaşi cadru didactic să lucreze într-un schimb  prelungit pentru că s-ar expune mult mai mult şi randamentul este unul mult mai redus. Cred că cel mai bine ar fi să avem o resursă umană în plus”, a declarat aceasta. 

Părinţii sunt bulversaţi de „necunoscutele” legate de începutul noului an şcolar. Pe de altă parte, nu există o soluţie unitară, care să îi mulţumească pe toţi.

„Dacă tot mergem la şcoală, şi ar fi bine să mergem la şcoală, pentru ei, o zi (să meargă n.r) jumătate (dintre elevi n.r.), cealaltă zi, cealaltă jumătate”, a declarat Mara Radu, părintele unui copil din clasa I. 

„Poate unii vor vrea, din punct de vedere financiar, dar mă îndoiesc că, copilul meu, de exemplu, care merge în clasa zero, o să aibă parte de atenţia de care este nevoie. Mai ales în perioada asta, care este perioada cea mai critică a învăţării”, a spus Cosmin Nedelcu, părintele unui copil de clasa zero.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici